Mielipide

Näkemys: Kenenkään ei pitäisi joutua töissään tilanteeseen, johon Ville Kolppanen on Ilveksessä joutunut

LIIGA / Kolumni
Ilveksen maalivahti Ville Kolppanen nousi kannattajien suosikiksi jo nuorena lupauksena. Vuodet ulkomailla sujuivat vaihtelevasti ja täksi kaudeksi paluu rakkaaseen kotiseuraan ei ole sujunut edes sinne päin. Nähdyt otteet tuntuvat varmasti myös ammatillisesti korvien välissä.

Ville Kolppanen oli vuosina 2012−2014 Ilveksen liigajoukkueen kantava voima ja kannattajien suosikki. Peli luisti ja elämä hymyili. Hän sai sopimuksen KHL:ään ja pelasikin Neftehimikissä kolmella kaudella.

Venäjällä Kolppasen tilastot olivat vielä sellaiset kuin huippuvahdilla pitääkin. Kaksi seuraavaa kautta SHL:n Röglessä olivat sitten jo vaikeampia. Loukkaantumisetkin vaivasivat.

Täksi kaudeksi 27 ikävuoteen ehtinyt Kolppanen saapui takaisin Hakametsään − jäähalliin, josta kaikki aikanaan alkoi. Kannattajat odottivat vesi kielellä mitä Kolppanen ja nuori sensaatio Lukáš Dostál saisivat aikaan.

No, Ilveksen pelatessa runkosarjan seitsemättä otteluaan Kärppien vieraana tiedämme jo, mitä veskariduo on saanut aikaan. Kolppanen hävisi kolme ensimmäistä runkosarjaottelua Dostálin ollessa NHL-leirityksellä. Myös jokainen hänen pelaamansa harjoitusottelukin oli päättynyt tappioon.

Kolppasen epävarmuus heijastui myös puolustajien tekemiseen, eikä edes tšekkiveskarin paluu auttanut asiaan.

Kolppanen pommitettiin Oulussa vaihtoon viidessä minuutissa, kun Kärpät iski neljästä kudistaan kolme verkon perukoille. Kolppanen poistui maaliltaan ensin hakaten mailalla ylärimaa ja vaihtoon päästyään potkien kaukalon laitaa raivoissaan. Kypärä ei lähtenyt päästä pitkään toviin, vaan mies istui vain tuijottaen eteensä.

Tapa, jolla Kolppanen on palannut Ilvekseen on sellainen, mitä ei minkään ammatin harjoittajalle toivoisi missään työpaikassa. Kuvittele itsellesi tilanne, jossa pääset työskentelemään alallasi juuri siinä yrityksessä, josta olet aina haaveillut.

Lopulta et kuitenkaan saa tehtyä helpoimpiakaan suoritteita kunnolla. Pomo, asiakkaat ja työkaverit pyörittelevät vieressäsi päitään. On äärimmäinen sääli, että Kolppanen joutuu kokemaan tällaista työpaikassa, joka teki hänestä kerran niin suositun.

On vain toivottava, että Kolppanen pystyy kasaamaan itsensä ja pelaa kauden loppuun tasapainoisesti. Pelitaidot tuskin ovat hävinneet mihinkään. Nuori joukkue on vain sellainen ympäristö, ettei henkisen tuen saaminen ole välttämättä helppoa − ovathan liki kaikki muutkin pelaajat ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa menestystä oikeasti odotetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle