Mielipide

Näkemys: Kazakstan-ottelu on muutakin kuin asennetesti heittopussia vastaan

MAAJOUKKUE / Kolumni

Vanhan viisauden mukaan valmennuksen haluamat pelilliset asiat näkyvät parhaiten ottelun alussa. Juuri tuolloin Suomi olikin parhaimmillaan ja vei peliä Ruotsia vastaan voimakkaasti. Nuoret Leijonat ei lähtenyt Juniorkronornan haluamaan juoksukilpailuun mukaan, vaan pelasi fiksua kiekollista peliä.

Avauskympin jälkeen kuitenkin tapahtui jotain.

Hermostunutta. Huolimatonta. Hölmöä. Tällaisin adjektiivein Suomen loppupeliä on helppo kuvailla. Syötöt eivät napsuneet lapaan, ruotsalaisia ajettiin päähän myöhässä ja kurittomia jäähyjä sateli pelin kannalta kriittisiin kohtiin.

Kanada-voiton tuomaa rentoutta ei ollut enää aistittavissa. Jussi Ahokaskin myönsi kovan latauksen turnauksen alussa, mikä on osaltaan myös luonnollista. Nyt lataus kääntyi vääriin asioihin.

Lukuisilla avainpelaajilla oli aistittavissa mailanpuristusta ratkaisevilla hetkillä, mikä kielii kovasta saavutustarpeesta. Jos tuska kasvaa liian suureksi heti turnauksen alussa, menestyshaaveille voi nopeasti heittää hyvästit.

Lisätiedot kahdelta viimeisimmältä Nuorten Leijonien MM-joukkueelta.

Kisajärjestäjät ovat kuitenkin tarjonneet Suomelle kultaisen mahdollisuuden, vieläpä hopeatarjottimella. Alle 24 tuntia edellisen pelin päättymisestä vastaan asettuu Kazakstan, lähtökohtaisesti jopa koko turnauksen heikoin joukkue.

Suomella on loistava mahdollisuus saada hyökkäyspelillisesti kurssi kääntymään välittömästi. Lyhyessä turnauksessa avainpelaajien nopea kuumaan vireeseen pääseminen on avainasemassa. 

Nyt siis lusikka kauniiseen käteen, ja syömään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös