Mielipide

Näkemys: Kanada Kakkoi housuun – Suomen voitto ei ole sensaatio

MAAJOUKKUE / Kolumni

Vaikka yleisen mielipiteen mukaan Suomen voitto Kanadasta on yllätys, joidenkin mielestä jopa jättimäinen sellainen. Itse asiassa lopputulos ei ole millään tavalla yllättävä, sillä joukkuepelissä valmistautuminen on ratkaisevassa asemassa.

Suomen otteista paistoi ilmiselvästi neljän viikon leirijakso, jonka aikana päävalmentaja Jukka Jalonen on saanut rauhassa ja ajatuksella iskoistaa vahvaa kiekollista pelitapaa Suomen pelaajistoon. Ottelussa Kanadaa vastaan tämä tuotti oikeastaan melko odotetun lopputuloksen.

Kanadasta ei voi millään muotoa sanoa samoin. Vaahteranlehtipaitojen MM-leiri ei kestänyt edes kahta viikkoa, ja harjoitusotteluitakin se pelasi vain yhden. Päävalmentaja Alain Vigneault adjutantteineen sai huomata, että pienen kaukalon niksit eivät toimineet lentokenttäkaukalossa.

Mutta sitä ei edes tottumattomuus isoon kaukaloon selitä, minkä takia Kanada oli niin kesy hyökkäysalueella ja vetopaikoissa. Jotain Kanadan haluttomuudesta kertoi se, että perinteistä pohjoisamerikkalaista taklauspeliä tai pikkusikailua ei esiintynyt.

Suomen voitto olikin ennen kaikkea joukkuepelin voitto. Intensiivisessä turnauksessa Leijonien tarkkaan hiotulla taktiikalla on nähdynlaisesti kaikki saumat edetä todella pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös