Mielipide

Näkemys: Kale ja Vellu ovat suomalaisten sankareita − tänään vielä aiempaa enemmän

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Kolumni
Kalervo Kummola ja Veli-Pekka Ketola ovat kaksi suomalaisen jääkiekon historian suurinta nimeä. Yli 70-vuotiaat suomalaisen kiekkoilun johtohahmot osoittavat johtajuutta myös pandemian hetkellä.

Kalervo Kummola tunnetaan "jyrähtelystään" ja työstään kulissien takana kabineteissa , mutta nyt "Kale" on noussut pirkanmaalaisten ihmisten suunnannäyttäjäksi kehottamalla kaikkia ikääntyneitä ihmisiä pysymään kotonaan ja välttämään tarpeettomia ihmiskontakteja.

Aamulehti nosti 74-vuotiaan Kummolan aivan aiheesta lehtensä kansikuvaherraksi. Kiekkokaupungissa moni varmasti kuuntelee juuri hänen kertomaansa viestiä herkemmin.

Kummolaa ei myöskään ole tunnettu kenties nöyrimpänä ihmisenä ja osin hänen johdollaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF viivytteli Sveitsiin suunniteltujen miesten MM-kisojen perumista.

Nyt Suomi-kiekon legendan viesti on kuitenkin selvä.

− Nyt on sillä tavalla, että jokaisen meidän ikäihmisen on syytä olla poissa paikoista, joissa on paljon ihmisiä.

Samaa työtä tekee Satakunnassa Porin "Iso Musta" Veli-Pekka Ketola. 71-vuotias ex-jääkiekkoilija ja kaikkien porilaisten sankari kertoi Satakunnan Kansalle pysyvänsä kotonaan ja kehotti myös kaikkia muita tekemään samoin.

Suomalaisen jääkiekon parista ei tätä tunnetumpia ihmisiä löydy. Nyt herrat kantavat vastuunsa siten, miten jokaisen mielipidevaikuttajan tulisi vastuunsa aina kantaa.

Vahva omakohtainen viesti varmasti koskettaa monia − toivottavasti se saa heidät toimimaan Kummolan ja Ketolan tavoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös