Mielipide

Näkemys: Kärsivä Blues tarvitsee ratkaisevaan finaaliin kaikkien aikojen kasvojenpesun

NHL / Kolumni
St. Louis Blues ei onnistunut voittamaan Stanley Cupia kotiyleisönsä edessä. Joukkue on ennenkin noussut haudan partaalta, mutta seiskapelin haaste on edeltäviä moninkertaisesti isompi.

5−1-tappio kotiyleisön edessä Stanley Cupin ollessa tarjolla ja paluu Bostoniin ratkaisevaan peliin. St. Louis Bluesin pudotuspeliurakka on haastavimmassa mahdollisessa tilanteessa. Boston Bruins oli kuudennessa finaalissa edellä kaikilla osa-alueilla. Vierasjoukkue hyödynsi maalipaikkansa ja dominoi erikoistilanteita sekä maalivahtipeliä.

Blues haaskasi neljä ylivoimamahdollisuutta taitotasoon nähden liian yksinkertaisilla ratkaisuilla, ja sensaatiomaalivahti Jordan Binnington päästi Bruinsin toisessa maalissa Brandon Carlon pomppukiekon liian helposti selkänsä taakse.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta tämän kevään pudotuspeleissä eikä edes finaalisarjassa, kun Blues on huonolla pelillään ajanut itsensä vaikeaan tilanteeseen. Kasvojenpesu ja omalle tasolle nouseminen ovat kuitenkin onnistuneet mainiosti.

Vuodenvaihteesta lähtien Blues on raivannut tietään haudan partaalta kohti menestystä. Tätä venymistä ja vastoinkäymisestä toipumista tarvitaan enää kerran mutta sitäkin paremmin.

Erityisesti Binnington on huonon pelin jälkeen pystynyt kokoamaan itsensä upeasti ja oli esimerkiksi neljännessä konferenssifinaalissa ottelun ykköstähti Bluesin tasoitettua voitot San Jose Sharksia vastaan.

Seuraavaksi Binningtonilla ja muulla Blues-miehistöllä on vastassaan vielä kuumempi maalivahti Tuukka Rask sekä henkisen yliotteen napannut kotijoukkue. Blues on tosin voittanut yhdeksän 12 vierasottelustaan tämän kevään pudotuspeleissä, mutta seuraava vieraspeli on seitsemäs finaali.

Bruins on kokeneempi ja rutinoituneempi pudotuspelijoukkue. Bluesin tarina on jääkiekkomaailman hienoimpia pitkään aikaan, mutta tarinalla ei voiteta seiskafinaalia, jos vastustaja on parempi. Juuri Bruins voitti edellisen kerran, kun Stanley Cupin finaaleissa tarvittiin seitsemäs finaali vuonna 2011.

Tuosta joukkueesta ovat nykykokoonpanossa mukana hyökkääjät Patrice Bergeron, Brad Marchand ja David Krejci, puolustaja Zdeno Chara ja tuolloin ilman pudotuspeliotteluita jäänyt maalivahti Rask. Bluesin ainoa pelaaja, jolla on aiempaa kokemusta Stanley Cupin finaaleista, on David Perron. Blues onkin ratkaisevassa finaalissa monella tavalla altavastaaja.

Musiikkina blues puolestaan kuvaa vastoinkäymisiä ja kärsimystä. Vuodenvaihteesta lähtien Blues on raivannut tietään haudan partaalta kohti menestystä. Tätä venymistä ja vastoinkäymisestä toipumista tarvitaan enää kerran mutta sitäkin paremmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös