Mielipide

Näkemys: Kärpät sai tarvitsemaansa lääkettä

LIIGA / Kolumni
Kärppien pelaaminen on ollut pudotuspeleissä puolivillaista. Tappio oli juuri sitä, mitä Kärppien mestaruusjuna tarvitsi.

Kärppien pudotuspelikevät alkoi odotetusti selvällä ottelusarjavoitolla, kun Ilves kaatui otteluvoitoin 4-0. Vaikka tupsukorvat onnistuivat pitämään lukemat tiukkoina, ei paremmasta joukkueesta jäänyt mitään epäselvyyttä. Ilves onnistui monesti jopa johtamaan ottelua, mutta kriittisillä hetkillä Kärppien kypsyys tuli esiin.

Pelillisesti Kärpiltä ei missään vaiheessa nähty parasta panosta. Tämä oli omiaan tekemään Ilveksestä entistä potentiaalisemman haastajan.

Viitattu kypsyys ratkaisuhetkillä tuli esiin myös välieräsarjan avausottelussa, kun toisen erän 0-2-tappioasemasta huolimatta Kärpät nousi rinnalle ja ohi. Koko tähänastista kevättä kuvastaen ratkaisu ei tullut Kärppien "maximum effortista", vaan HIFK:n emämunauksesta.

Kärpiltä ei oltu ennen tätä iltaa vaadittu pelillistä parasta, mikä oli luonut joukkueeseen pelottavan illuusion: Liigan pudotuspeleissä pärjäämiseen riittää puolivillainen pellailu.

Toisessa välierässä Kärppien pelaamisesta ei pitkään pätkään ollut nähtävillä menestyksen takeita, jotka ovat nostaneet Mikko Mannerin suomalaisen valmennuskentän aateliin. Kärpät muistutti Sami Kapasen KalPaa, jonka peli oli puskemisen ja pelin pakottamisen varassa.

Kaikki tietävät, miten siinä laulussa kävi KalPan kaudelle 2018-19.

Kun peli piti saada tasoihin, Kärpät näytti taas yhtäkkiä huomattavasti tunnistettavammalta peliä rytmittävältä, laadukkaalta ryhmältä viisikkoja, joka saa vastustajan hätään joka vaihdossa. Pikkupedot näyttivät viimein siltä joukkueelta, jolla on - pakon sanelemana - kaikki pelissä.

Vaikka HIFK tasoitti ottelusarjan, tappiota voidaan pitää erinomaisena oppituntina ja herätyksenä oululaisryhmälle. Puolivillainen läpsyttely ei riitä, ja tämä on mestaruutta janoavalla joukkueelle elintärkeä muistutus.

Huomio HIFK, parantaa pitäisi!

Korjattu 21.39: HIFK johti kahdella maalilla toisessa erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös