Mielipide

Näkemys: Jukurit antoi Kangasalustalle pahimman epäluottamuslauseen − tulokset näkyivät heti

LIIGA / Kolumni
Jukureista tuli viides tällä kaudella päävalmentajaa vaihtanut seura. Pekka Kangasalusta sai väistyä ja tilalle nousi Marko Kauppinen. Jo aiemmin tehty päätös ensi kauden valmentajasta oli kuolinisku Kangasalustan Jukurit-uralle.

Jukurien tuoreimpia otteita silmällä pitäen valmentajanvaihdosta ei voi pitää yllättävänä. Peräkkäisiä tappioita on seitsemän, ja 13 edellisestä ottelusta saldo on yksi voitto ja neljä pistettä.

Suuri virhe tehtiin kuitenkin jo aikaisemmin. Marko Kauppisen ilmoitettiin siirtyvän päävalmentajaksi ensi kaudelle jo joulukuussa. Ottamatta kantaa siihen, onko hän parempi valmentaja kuin Pekka Kangasalusta, liike oli pahin mahdollinen epäluottamuslause tehtävässään jo olleelle valmentajalle.

Seurajohto oli siis sitä mieltä, että organisaatiosta löytyy häntä parempi valmentaja johtamaan Liiga-joukkuetta. Kauppinen valmensi Jukurien A-juniorit viime kaudella ensimmäistä kertaa puolivälieriin, ja myös tällä hetkellä joukkue on kiinni pudotuspelipaikassa. 

Näytti selvältä, ettei Kangasalusta itse ollut sitä mieltä, että valmennusprojektin olisi syytä päättyä tähän kauteen. Eikä siihen ollut alkupestin perusteella syytäkään. Viime kaudella hän joutui lähtemään lähes kokonaan Risto Dufvalle kootulla joukkueella, ja vasta tällä kaudella joukkueessa oli enemmän hänen haluamiaan pelaajia, myös ulkomaalaisia, joita Dufvan joukkueissa muutenkin nähtiin harvemmin.

Kangasalusta ei ole ainoa, joka on joutunut samanlaisen kohtalon uhriksi. Ässissä Jyrki Ahon tilalle nimitettiin Mikael Kotkaniemi ja HIFK:ssa Ari-Pekka Selinin seuraajaksi Jarno Pikkarainen. Lopulta ilmoitusten henkinen vaikutus oli siinä, että valmentaja vaihtui jo kauden aikana, aivan kuten Jukureilla nyt. Erona oli toki se, että ohjaksiin nousi aiemmin apuvalmentajana toiminut mies.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös