Mielipide

Näkemys: Jordan Binningtonin sensaatiomainen torjuntatyöskentely alkaa rakoilla − Bluesin ainoa mahdollisuus pärjätä on auttaa tulokasvahti takaisin voittavaan vireeseen

NHL / Kolumni
St. Louis Blues on tällä kaudella voittanut vain Jordan Binningtonin fantastisten torjuntojen avulla. Kolmannessa finaalissa kärsityn rökäletappion jälkeen tulokasmaalivahti on autettava taas huippuvireeseen.

St. Louis Bluesin tulokasvahti Jordan Binnington on kenties tärkein yksittäinen syy sille, että joukkue on edennyt pudotuspeleihin ja jopa Stanley Cupin finaaleihin asti. 25-vuotiaalla kanadalaisella oli ennen tätä kautta NHL-kokemusta yhdestä runkosarjapelistä, mutta näyttöpaikan saatuaan Binnington on nostanut Bluesin NHL:n hänniltä mestaruustaisteluun Boston Bruinsia vastaan.

Lyhyesti sanottuna Binnington on ollut satumainen. Sensaatio. Ilmiö.

Pudotuspeleissä tulokastorjujalla on ollut enemmän vaikeuksia kuin runkosarjassa, ja kolmannessa finaalissa hänet otettiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella pois maalilta kesken pelin. Varsinkin Bruinsin kolmas maali livahti murskatappioon päättyneessä pelissä turhan helposti, eikä Binnington 2−0-maalissakaan riittävästi ennakoinut syötön mahdollisuutta.

Sinänsä on aivan normaali ilmiö, että pudotuspelien ensikertalainen osoittautuu inhimilliseksi ja tekee virheitä. Bluesin kannalta haastavaa tilanteessa on kuitenkin se, että joukkue on pärjännyt vain Binningtonin ollessa huippuvireessä.

Seuraava ja ainoa tavoite onkin auttaa ykkösmaalivahti takaisin voittavaan vireeseen.

Bluesin henkilökunnassa on lueteltu erilaisia valmentajia ja lääkintähenkilökuntaa hammaslääkäristä plastiikkakirurgiin, mutta ei mitään mainintaa mentaalivalmennuksesta. LinkedInin kautta sen sijaan löytyi maininta Scot McFaddenista, joka ilmoittaa toimineensa Bluesin urheilupsykologina vuodesta 2011 lähtien. Tästä ei kuitenkaan löydy mainintaa missään muualla − toisin kuin McFaddenin edellisestä vastaavasta työstä Dallas Starsissa.

Sinänsä on samantekevää, tarjoaako McFadden vai joku muu Bluesille urheilupsykologin palveluja. Oleellisempaa on, että kotiyleisön edessä nöyryyttävän tappion kärsinyt miehistö − ja erityisesti Binnington − pystyisi kokoamaan itsensä, esimerkiksi mentaalivalmennuksen keinoin.

Kakkosmaalivahdiksi vajonnut Jake Allen ei ole realistinen vaihtoehto, mutta Binnington on jo todistanut olevansa NHL-tasolla voittava maalivahti. Nyt Bluesissa on tehtävä kaikki mahdollinen, että Binnington pystyisi torjumaan joukkueelle vielä kolme voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös