Mielipide

Näkemys: Jonne Virtasen sopimushärdellissä ei lopulta ole voittajia − häviäjillä on kullakin painonsa verran taakkaa

LIIGA / Kolumni
Jonne Virtanen siirtyi puolitoista kuukautta kestäneen hullunmyllyn jälkeen loppuvuodeksi Tanskan pääsarjaan. Siirtohässäkästä ei tullut voittajana ulos kukaan.

Jonne Virtanen vapautettiin kaikesta TPS:n toiminnasta syyskuun alussa. Sen jälkeen kulttihyökkääjän tilannetta on puitu niin mediassa, oikeusteitse kuin kannattajien kahvipöytäkeskusteluissa. Hyökkääjä itse ei sulattanut tapaa, jolla turkulaisseura työsuhteen päätti.

Lopulta Virtanen kiekkoili pätkäpestin verran kasvattiseurassaan TUTOssa seitsemän ottelua. Mestis-visiitti tuotti paitsi hyvän määrän pelillisiä ansioita pisteiden muodossa, myös varmasti kannattajien mielissä arvonnousua − oli hän toki jo aiemminkin turkulaisten keskuudessa pidetty hahmo. Kupittaalla ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun oma poika joutui lähtemään muille maille.

Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa

Nyt julkistettu loppuvuoden sopimus tanskalaisseura Herning Blue Foxiin antoi Virtaselle varmasti mielenrauhan. Onhan hänellä perheellisenä miehenä muitakin suita ruokittavana. Vuoden 2018 MM-kisakaupunki tuskin oli kuitenkaan ensisijainen vaihtoehto joulunviettoympäristöksi Virtasten perheelle.

Sinä aikana, kun Virtanen kiekkoili TUTOssa ja etsi uralleen uutta suuntaa, oli jo sekavalla viestinnällään itsensä huonoon valoon saattanut TPS rapauttanut myös pelillisen ilmeensä. Kalle Kaskisen päävalmentajapestin ympärillä käy kova tuuli.

Kalle Kaskinen on näytellyt omaa rooliaan Jonne Virtasen sopimussaagassa.
Kuva © Timo Savela

Kannattajat eivät tietenkään ole mielissään siitä, että heidän lempipelaajansa poistettiin seurasta ja heidän silmiensä alta. Tilannetta ei myöskään auta se, että Turun areenalla ei tarjoilla tällä hetkellä sellaista kiekkoa kuin seuran perinteille sopii. Kannattajat vetävät omat johtopäätöksensä.

TPS, yksi Liigan perinteikkäimmistä seuroista, on liki jokaisella mahdollisella tavalla kriisissä. Heitä voidaan hyvällä syyllä pitää tapahtumaketjun suurimpana häviäjänä. On vaikea keksiä seuran toimistolle mitään vinkkejä siihen, miten kansan saisi vaeltamaan takaisin Artukaisten kaupunginosaan.

Koko saaga sai alkunsa TPS:n harjoituspelireissulla juuri Tanskassa, jossa Virtasen väitettiin aiheuttaneen hämminkiä. Oli totuus mikä tahansa, mikään osapuoli ei hymyile lehtien palstoja lukiessaan. Ellei sitten Herningin sympaattisessa pitäjässä osata hyödyntää Suomesta käsin tähyilevien kiinnostuskiikarien vetovoimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös