Mielipide

Näkemys: Jokereiden vahva runko säilyi – Täsmäaseilla mestaruustaistoon

KHL / Kolumni
Helsingin Jokerit tiedotti tiistaina jatkosopimuksistaan ensi kaudelle ja samalla organisaatiosta poistuneista pelaajista. Jatkosopimusten myötä Jokereilla on jalkeilla ensi kaudeksi todella vahva ja pelinopea runko, johon lisätään Gagarin Cup -mestaruustaistoon tarvittavat palaset toukokuun puolella.

Helsingin Jokerit julkaisi tuoreet jatkosopimukset KHL-kaudelle 2020−21. Viime kaudella Jokereissa esiintyneistä pelaajista Jesse Joensuu, John Norman, Aleksi Halme ja David Sklenicka tekivät kahden vuoden jatkosopimukset. Tommi Kivistö teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Jokerit käytti myös optiot ensi kaudesta Janis Kalninsin, Viktor Löövin, Alex Grantin, Saku Mäenalasen ja Nicklas Jensenin kanssa. Seuraikoni Sami Lepistön tilanne ratkeaa lähitulevaisuudessa, kuten myös sensaatiomaisen kauden pelanneen Mikko Lehtosen, joka kiinnostaa Pohjois-Amerikassa.

Organisaatio teki odotettuja ratkaisuja kokoonpanonsa kanssa, kun alle odotusten pelanneet Petri Kontiola, Antti Niemi, Mika Niemi ja Steve Moses jatkoivat matkaansa toisaalle.

Näistä pelaajista esimerkiksi keskushyökkääjät Kontiola ja Niemi olivat hitaita keskushyökkääjiä, joiden jalkanopeus ei enää yksinkertaisesti riittänyt KHL-tasolle.

Tämän asian vahvistaa vielä se, että Jokerit siirtyy pelaamaan 28 metriä leveään kaukaloon, joka on kaksi metriä aikaisempaa kapeampi.

Vahvaa runkoa on helppo vahvistaa

Jokereiden osalta oikeastaan ainut pelillisesti merkittävä muutos on kapteeni Peter Reginin siirtyminen uusiin ympyröihin. Regin on ollut Jokereille suhteellisen luotettava kärkiketjujen keskushyökkääjä, mutta viime vuosien loukkaantumiset ja 34 vuoden ikä rasittivat liikaa. Regin ei kuitenkaan ollut mikään pisteidensylkijä vaan pikemminkin laadukas kahden suunnan keskushyökkääjä, joita tämän hetken rungosta löytyy kaksin kappalein Normanin ja Mäenalasen muodossa.

Jari Kurri ja Janne Vuorinen ovat rakentaneet vahvan rungon, josta toistaiseksi ainoastaan neljällä pelaajalla on sopimus kaudesta 2021−22. Ensi kausi määrittelee lisää tulevaisuudesta, mutta ensi kauden joukkue on jo ilman yhtään uutta hankintaa sellainen, että sen pelillinen taso riittää pudotuspeleihin.

Runko tietää, mitä peliä päävalmentaja Lauri Marjamäki haluaa joukkueen pelaavan.

Jokerit kaipaa kuitenkin vielä vahvistuksia ja oletettavaa on, että joukkueeseen saapuu vielä kaksi keskus- ja laitahyökkääjää, sekä kaksi puolustajaa ja toinen maalivahti.

Kurri ja Vuorinen ovat kertoneet, että joukkue vahvistuu ensi kaudeksi, joten syytä on olettaa, että toukokuussa julkaistavat vahvistukset ovat sellaista luokkaa, jolla Helsingin Jokerit tulee olemaan pitkästä aikaa kesän mestari ja taistelemaan tosissaan Gagarin Cupin voitosta ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös