Mielipide

Näkemys: John Tavaresin loukkaantuminen murentaa Kanadan mestaruushaaveet, hetkeksi

MAAJOUKKUE / Kolumni
MM-kisojen yhtä suurinta mestarisuosikkia ykköstähden lähtö kirpaisee, mutta ei upota lähtevää laivaa heti satamaan.

Huomenna käyntiin pyörähtävät jääkiekon MM-kilpailut Bratislavassa ja Košicessa saivat heti alkuunsa ikävän käänteen, kun turnauksen yksi suurimmista tähdistä, John Tavares, joutui lähtemään takaisin Torontoon.

Kanadan joukkueen kannalta Tavaresin loukkaantuminen oli pahin mahdollinen skenaario,  ja nyt se kävi toteen ennen ensimmäistäkään ottelua. Lyhyen valmistautumisjakson käyneelle joukkueelle ykköstähden äkillinen lähtö sekoittaa kuvioita pahemman kerran.

Tavaresin lähdön myötä ennakkoasetelmat heilahtivat Košicen A-lohkossa. Yhdysvallat on nyt kiistaton ykkössuosikki, Kanada selkeä kakkonen ja haastaryhmässä ovat Suomi, Slovakia ja Saksa.

Kanadassa Tavaresin loukkaantuminen ei aiheuta maansurua, kuten Suomessa kävisi samantasoisen pelaajan pudotessa pois rivistä. On kuitenkin odotettavaa, että Kanada saa vielä vahvistuksen jos useammankin. Tällä hetkellä Alain Vigneault'n miehistössä on vain 12 hyökkääjää, joten kahdelle on vielä tilaa.

Potentiaalisin Tavaresin korvaaja lienee Columbus Blue Jacketsin Pierre-Luc Dubois, jolla ei ole esteenä päättyvää sopimusta. Lottovoitto Kanadalle olisi tietysti Suomen aikaa tänä aamuna Colorado Avalanchen kanssa pudonnut Nathan MacKinnon, mutta valtavaa kuormaa kantaneen pikakiiturin kisamatka on melko epätodennäköinen.

Valtavasta NHL-pelaajamassastaan Kanada kyllä löytää pätevän paikkaajan, mutta mestaruustodennäköisyydet pienenivät silti rajusti. Huomenna vaahteranlehtien kimppuun käyvälle Suomelle tilanne sopii erinomaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös