Mielipide

Näkemys: Ilves näytti voittamatta otteluakaan, että Kärpät on voitettavissa

LIIGA / Kolumni

Jari Sailion jatkoerämaali hiljensi Ilveksen peliesitykset kauden 2018-19 osalta. Tamperelaisjoukkue eteni pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta SaiPan voitettuaan Liigan isoimman vuoren juurelle.

Puolivälieräsarja kesti neljä ottelua, joista Kärpät voitti kolme vain maalin marginaalilla. Kaksi kamppailuista − ensimmäinen ja viimeinen, menivät jatkoeriin. Ilves pelasi välillä hyvinkin epäortodoksisella kokoonpanolla.

Mikko Mannerin luotsaama oululaisryhmä oli läpi sarjan varmaotteinen ja ratkaisuissaan vastustajaansa valovuoden kliinisempi, joten jatkajan oikeellisuudesta ei saatane aikaan minkäänlaista keskustelua.

Kärpistä nousi esiin juuri Sailion ja Teemu Kivihalmeen kaltaisia ratkaisijoita, joita Ilveksestä ei hyvistä esityksistä huolimatta nähty.

Vikkelänä ja sinnikkäänä joukkueena mainetta niittänyt Ilves osoitti Kärpät-sarjassa, että mestarisuosikki on horjutettavissa kovan hurmoksen, pelkäämättömän asenteen ja väsymättömien jalkojen avulla − näitä kaikkia tupsukorvat osoittivat.

Karri Kiven valmennusjohto teki loistavaa työtä verrattaen heikon, tai ainakin kypsymättömän materiaalin kanssa. Tarina saa vielä ainakin yhden jatko-osan Kiven ensi kauden sopimuksen myötä.

Tupsukorvilla oli toki valtavat ongelmansa esimerkiksi ylivoiman suhteen, ja se herättää paljon kysymysmerkkejä. Toisaalta sarjasta ei jäänyt mitään epäselvyyksiä − Kärpät marssi jatkoon suvereenisti ja se pelasi johtoasemassa niin kuin ennakkosuosikin pitääkin.

Ilves voi olla peliesityksiinsä kuitenkin niin tyytyväinen kuin vain 4−0-tappioon päättyneen sarjan jälkeen voi olla. Nuoresta nipusta nousi esiin paljon enemmän onnistujia kuin epäonnistujia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös