Mielipide

Näkemys: Iiro Pakarinen on Jokereilta timanttinen hankinta

KHL / Kolumni
Iiro Pakarinen teki tällä viikolla KHL-seura Helsingin Jokereiden kanssa peräti kolmen vuoden sopimuksen. Sopimuksen pituus osoittaa sen, että Pakarinen haluaa jatkuvuutta uralleen ja menestyä huippuorganisaatiossa. Pakarinen oli Jokereilta timanttinen hankinta.

Kaikissa maailman huippusarjoissa pelannut Suonenjoelta kotoisin oleva ja KalPassa aikoinaan läpimurtonsa tehnyt voimahyökkääjä Iiro Pakarinen palaa Suomeen.

Parhaalla kaudellaan NHL-joukkue Edmonton Oilersin riveissä hyökkääjä teki 13 tehopistettä. Oikealta laukova isokokoinen laitahyökkääjä edustaa jatkossa Jokereita.

Helsingin Jokereita on KHL-aikana kritisoitu monestakin eri asiasta, mutta puhuttaessa pelillisistä aihioista esiin nousee hankinnat. Jokerit on onnistunut tänä keväänä hankkimaan kokoonpanoonsa parhaassa peli-iässä olevia pelaajia, joiden parasta ennen päiväys on vasta tulevaisuudessa.

Siitä osoituksena vuonna 1991 syntyneen Pakarisen hankinta ja vielä kolmen vuoden sopimuksella.

Pakarinen edustaa suomalaisessa jääkiekkoilussa juuri sitä luokkaa, mitä Jokerit tarvitsee. Laadukas hyökkääjä, joka on pärjännyt AHL:ssä, mutta viimeinen läpimurto NHL-kaukaloihin jäi tekemättä. Pakarinen on todistanut tasonsa KHL:ssä ja tulee olemaan Jokereille arvokas palanen tulevaisuudessa.

Tämän hetken Jokereiden sopimuspelaajista Pakarista voisi verrata Jesse Joensuuhun. Isokokoinen, voimakas hyökkääjä, joka taklaa kovaa eikä pelkää iskuja maalinedustalla.

Pakarinen on Joensuun tapaan monikäyttöinen pelaaja. Toimii niin ykkös- kuin neloskentässäkin, mutta paras hyökkääjästä saataneen irti kakkos- tai kolmoskentän laidassa, kun peliaikaa tulee noin 12-15 minuuttia ottelua kohden.

Hankinnasta timanttisen tekee se, että Jokerit sai monikäyttöisen pelaajan vielä useammaksi vuodeksi Helsinkiin. Kuten Brian O'Neillin, Peter Reginin, Antti Pihlströmin ja Joensuunkin aikanaan.

Nämä pelaajat ovat arvokkaita, sillä ne nostavat joukkueen sisäistä vaatimustasoa korkeammalle, ja ovat arvokkaita, kun pelit etenevät kevättä kohdin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös