Mielipide

Näkemys: Ihmisten joukkue osoitti voimansa ja on matkalla kohti uutta menestystarinaa

MESTIS / Kolumni
Viimeisenä joukkueena Mestiksen pudotuspeleihin selviytynyt KeuPa on jälleen kerran kirjoittamassa uutta lukua tuhkimotarinaansa. Piinkova joukkuehenki on siivittämässä pikkukaupungin ylpeyttä jälleen kohti sankaritekoja.

KeuPa HT on erikoinen joukkue. Keuruulaisilla on ihmeellinen kyky löytää huippusuoritus kovimmassa mahdollisessa paikassa, mikä nähtiin eilen päättyneessä puolivälieräsarjassa runkosarjan voittanutta Hermestä vastaan. Samainen ilmiö on nähty tällä vuosikymmenellä monta kertaa ennenkin, joten voittamisen kulttuurin on pakko olla syvään juurtunutta.

Alle 10 000 asukkaan kaupungin joukkuetta voi nyt hyvällä syyllä kutsua kestomenestyjäksi, mikä on vieläpä yhdeltä Mestiksen pienimmistä budjeteista operoivalta seuralta raudanluja työnäyte.

Suurin kunnia kuuluu koko KeuPan seurayhteisölle, sillä työn laadusta ei ole ollut varaa tinkiä yhtään. KeuPan monitoimimiehen Olli Raaskan ja seuraikoni Taneli Maasalon aikoinaan luoma kulttuuri kukoistaa vahvempana kuin koskaan ennen.

Hermes-sarjassa KeuPa näytti, miksi sitä kutsutaan myös kevään joukkueeksi. Heikon runkosarjan jälkeen Niko Härkösen ja Tomas Westerlundin luotsaama ryhmä iski pöytään ylivoimaisesti kauden parasta peliään. Vaikka KeuPa olikin jo 2–0-tappiolla, kapteeni Waltteri Lehtosen johdolla joukkue uskoi omaan työhönsä ja lopulta onnistui saamaan kokkolalaisten pasmat pahemman kerran sekaisin. Neljä perättäistä voittoa eivät jättäneet jossitteluille sijaa.

KeuPalle on nähdyn esityksen jälkeen helppoa povata paikkaa loppuotteluissa toisena kautena perättäin. KeuPan pelaajien halu heittäytyä pelille ja ottaa iskuja vastaan ovat täysin omissa sfääreissään tämän valtakunnan kiekkokeväässä. Lisäksi joukkueen avainpelaajat, kuten Jesse Pelamo, Juuso Mörsky ja Janne Kumpulainen ovat nostaneet tasoaan vakuuttavasti runkosarjasta.

Sinnikkyys on tapana palkita jossain vaiheessa. Vaikka suuri palkinto napsahti Keurusselän pohjoisrannalle jo viime keväänä, niin silti vain kymmenen pelaajaa nykyjoukkueesta oli nostelemassa kannua. Nyt on siis uusien KeuPa-soturien vuoro lunastaa odotuksia.

KeuPalla on huima kyky kääntää vaikeat hetket voimavaraksi. Pitkäjänteisyys ja yhteiseen hiileen puhaltaminen ovat merkittävä avain menestykseen pienten materiaalierojen Mestiksessä. Ihmisten joukkueen menestyksestä tämänkään vuoden pudotuspeleissä ei siis kannata yllättyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös