Mielipide

Näkemys: Hyvä yleisö, saanko esitellä: Mestis

MESTIS / Kolumni
Tiistain 4820-päinen yleisö Lappeenrannassa oli niin Imatran Ketterän, Mestiksen kuin Kisapuistonkin tämän kauden yleisöennätys. Oli onni, että Ketterä älysi siirtää ottelun yhteistyöseura SaiPan kotihalliin Kisapuistoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle katsomaan Mestis-finaaleja.

Ensimmäinen finaali, vähän tunnustelua ja tarkasti oman pään kautta pelaamista. Näin luuli varmasti moni Kisapuistoon änkääntyneistä lähes 5000 katsojasta. He luulivat väärin, sillä he luulivat saapuneensa tylsään Mestis-otteluun, mutta koska se nyt järjestetään omassa kotikaupungissa, niin käydään ihmettelemässä. He saattoivat ihastua.

Imatran Ketterä ja KeuPa HT, kummankin joukkueiden pelaajia kutsutaan sotureiksi. Sotureita ei kiinnostanut puolustaminen hirveästi ensimmäisessä finaalipelissä. Mutta onko se jopa imagollinen voitto? Satunnaiskatsojia, joita varmaan valtaosa tästäkin yleisömäärästä oli, arvostavat huomattavasti enemmän "päästä päähän" -jääkiekkoa, kuin hienoja jukkarautakorpimaisia taktisia nyansseja estääkseen vastustajan maalintekoyritykset.

Ketterä kääri varmasti erinomaiset lipputulot Kisapuistossa järjestetyssä ottelusta. Ketterä saattaa saada myös tulevalla kaudella muutaman lappeenrantalaisen ajamaan sen 30 kilometriä Imatralle katsomaan, onko jääkiekko edelleen Mestiksessä niin viihdyttävää kuin viimeksi. Mestis taas sai ottelussa kauden ennätysyleisön ja tunnettuutta sarjan viihdyttävyydelle sekä kysynnälle.

Myös Liiga-seura Jukurien myyntineuvottelija Otto Valavuo oli todistamassa Mestis-meiningin:

Vaikka Liiga ja Mestis ovat irrallisia sarjoja toisistaan, ei koskaan tulla lopettamaan näiden sarjojen vertailua keskenään. Liigan yleisömäärä laski jälleen. Mestiksessä se nousi ensimmäisen kerran sitten kauden 2013–2014. Tällä kaudella myös Mestiksen ainoa sisällöntuottaja Tatu Virtanen on vienyt Liigan sisällöntuottajia kuin pässiä narussa. Nyt Mestis on täyttänyt myös Kisapuiston nopeammin kuin Liiga. 

Ketterä on myynyt jo seuraavankin kotiottelunsa Imatralla muutamia seisomapaikkoja vaille loppuun. Vai jäikö myös Ketterän toimistolle nälkää? Ehkä he haluavat täyttää Kisapuiston vielä toisenkin kerran. Kun SaiPa miettii miten Kisapuiston saisi täyteen, Ketterä miettii, haluavatko he Kisapuistoa täyteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös