Mielipide

Näkemys: Hurricanesin tulevaisuus näyttää sinivalkoiselta ja kultaiselta

NHL / Kolumni
Suomalaispelaajat ovat tärkeä osa Carolina Hurricanesin tulevaisuutta, joka näyttää hyvien varausten myötä entistä menestyksekkäämmältä.

Carolina Hurricanes on suomalaisten joukkue. Sebastian Aho oli päättyneellä kaudella joukkueen paras pistemies ja maalintekijä. Teuvo Teräväinen puolestaan keräsi runkosarjassa eniten syöttöpisteitä. Pudotuspeleissä Teräväinen oli Hurricanesin paras maalintekijä ja Aho pistekärki.

AHL-mestaruuden voittaneessa farmijoukkue Charlotte Checkersissä Aleksi Saarela oli runkosarjassa joukkueen paras maalintekijä 30 osumallaan. Koko AHL:ssä vain seitsemän pelaajaa teki Saarelaa enemmän maaleja. Pudotuspeleissäkin suomalaishyökkääjä oli joukkueensa tehokkaimpia.

Edellä mainituista kolmesta vain Aho on Hurricanesin varaus, mutta varattuaan Ahon vuonna 2015 Hurricanes on valinnut varaustilaisuudessa yhteensä kahdeksan suomalaista − pelkästään tänä vuonna Patrik Puistolan, Anttoni Hongan ja Tuukka Tieksolan.

Ylipäänsä Hurricanes tähyää määrätietoisesti Eurooppaan. Kaksi edellistä ykköskierroksen varausta olivat eurooppalaisia − viime vuonna venäläinen Andrei Svetšnikov ja kaksi vuotta sitten tšekkiläinen Martin Necas.

Aiemmista suomalaisvarauksista Janne Kuokkanen ehti jo tehdä NHL-debyyttinsä ja Eetu Luostarinen allekirjoitti keväällä tulokassopimuksen. Lisäksi vapaana agenttina hankittu Saku Mäenalanen pelasi kauden puoliksi Hurricanesissa ja Checkersissä.

AHL-mestarijoukkueessa on useampi potentiaalinen nousija ensi kauden NHL-kokoonpanoon. Tämän kesän varaustilaisuudessa Hurricanes nappasi suomalaisten lisäksi alemmilta kierroksilta valtavasti potentiaalia, kuten hyökkäävän puolustajan Domenick Fensoren ja vaarallisen maalintekijän Kirill Slepetsin.

Hurricanes selviytyi päättyneellä kaudella konferenssifinaaleihin asti, ja joukkueen ympärillä pyörivät siirtohuhut ennakoivat pudotuspelijoukkueena pysymistä. Varattujen lupausten määrä ja laatu on kovalla tasolla − todennäköisesti osa tullaan käyttämään kauppatavaroina hankittaessa valmiita vahvistuksia.

Varausviikonloppuna Hurricanes hankki myös lisää tulevaisuuden rakennuspalikoita, kun palkkakattonsa kanssa kipuileva Toronto Maple Leafs antoi Hurricanesille ehdollisen ensimmäisen kierroksen varausvuoron korvaukseksi Patrick Marleaun sopimuksen ottamisesta taakakseen. GM Don Waddell yrittää vielä neuvotella Marleaun pelaamisesta Hurricanesissa ensi kaudella, mutta sopimuksen ulososto on todennäköisempi vaihtoehto.

Hurricanes on vuosia valmistellut tulevaisuutta, joka nyt näyttää enteilevän menestystä. Myös suomalaiset ovat keskeinen osa Hurricanesin tulevaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös