Mielipide

Näkemys: Hurricanes onnistui lyhyellä tähtäimellä korjaamaan maalivahtiongelmansa

NHL / Kolumni
Carolina Hurricanesilla on vuosien tauon jälkeen voittava maalivahti – peräti kaksin kappalein.

Carolina Hurricanes joutui Scott Darlingin viime hetken loukkaantumisen vuoksi lähtemään tähän kauteen maalivahtikaksikolla Petr Mrazek-Curtis McElhinney, jonka yhteenlaskettu NHL-kokemus ennen kautta oli 369 ottelua. McElhinney on urallaan pelannut enimmillään 32 peliä kaudessa, Mrazekilla on alla Detroit Red Wingsistä kaksi vähintään 50 ottelun kautta.

Darling päätyi kauden aikana siirtolistan kautta AHL:ään ja lopulta virkavapaalle, joten yksittäistä Alex Nedeljkovicin torjumaa peliä lukuun ottamatta vastuun maalinsuulla ovat kantaneet vapaana agenttina hankittu Mrazek ja siirtolistalta poimittu McElhinney kutakuinkin tasan. Mrazekilla on 28 aloitettua peliä, McElhinneyllä 22.

Tämä yllättävä kaksikko on kuitenkin tarjoillut Hurricanesin parasta maalivahtipeliä koko vuosikymmenellä. Koko kauden otannalla joukkue on pelimäärään suhteutettuna päästänyt kuudenneksi vähiten maaleja.

yllättävä kaksikko on tarjoillut Hurricanesin parasta maalivahtipeliä koko vuosikymmenellä.

Helmikuun osalta tahti on entistä parempi. Saman määrän otteluita pelanneista vain Tampa Bay Lightning ja New York Islanders ovat päästäneet vähemmän maaleja.

Mrazek on helmikuussa pitänyt jo kaksi nollapeliä, tosin tšekkivahti on ollut torjuntavuorossa myös Hurricanesin molemmissa tappiopeleissä tämän kuun aikana. McElhinney puolestaan nollasi helmikuun alussa Pittsburgh Penguinsin, ja edellinen tappio on tammikuun puolivälistä.

Kumpikaan maalivahti ei ole korkealla torjuntaprosenttiodottamalla mitattuna, mutta molemmat ovat pystyneet torjumaan odottamaa paremmin, mikä kertoo nimenomaan maalivahtien suoritustasosta eikä viisikkopuolustuksen toimivuudesta.

Maalivahtipeli on ollut Hurricanesin kompastuskivi jo pitkään. Cam Ward oli kilpailukykyinen ykkösvahti vain satunnaisesti, eikä flopannutta Darlingia ole syytä enempää muistella.

35-vuotias McElhinney ei ole pitkän tähtäimen ratkaisu. 27-vuotias Mrazek puolestaan on suoriutunut kaksikosta heikommin, joten kompetenssi ykkösmaalivahdiksi on kyseenalainen. Molempien sopimus myös päättyy tähän kauteen.

Hurricanes on pitkään ollut laukaisuhallinnassa NHL:n eliittiä ja tällä hetkellä joukkue näyttää selättäneen myös alkukaudella vaivanneet viimeistelyongelmat. Pudotuspelipaikkakin on tällä hetkellä näpeissä, ja joukkueen trendi on ylöspäin. Ei ihme, että pelaajilla riittää leikkimielisyyttä erilaisiin kotivoittojen jälkeisiin tuuletuksiin.

Vaikka maalivahtitilanteen korjaantuminen näyttääkin vain lyhytaikaiselta helpotukselta, eikä pudotuspelipaikkaakaan kannata vielä juhlia.

» Lähetä palautetta toimitukselle