Mielipide

Näkemys: HPK:n pitää muuttaa kaikki! HPK:n ei pidä muuttaa mitään!

LIIGA / Kolumni

HPK:n hyvä alku, viimeisen minuutin pyöritys ja yksi sattumatolppa olivat hyökkäyspelin suhteen sen ainoat positiiviset asiat avausottelussa Tapparaa vastaan.

Kärjistettynä vierailija loi pelissä kaksi kolmasosaa vaarallisista paikoistaan viimeisellä minuutilla, kun se pelasi ilman maalivahtia. Karua mutta totta, se ei ole paljon se.

Hyökkäyspelin pitää parantua toiseen otteluun rutkasti. Ero tappion ja voiton välillä oli tällä kertaa lukemia suurempi.

HPK:lle hyvä uutinen on se, että muita merkittäviä vikoja ei sen pelissä ilmennyt TPS:ää huomattavasti kovempaa vastustajaa vastaan. Tappara lasketteli ottelun voittoon erittäin vakuuttavasti, mutta HPK:n näkökulmasta sen maalivahtipeli oli priimaa ja puolustuskin jaksoi asiallisesti.

Huonoja päätykiekkoja Tapparan pakit poimivat kypsästi nuorinta eli Toni Utusta myöten.

Markus Niemeläiselle päivä ei ollut kaikkein paras, mutta kokonaisuutena HPK:lla oli oman pään pelaaminen ihan mukiinmenevässä tasapainossa. Siitä huolimatta, että Tapparan päätypelaamisessa on potkua ja määrätietoisuutta.

Hyökkäyspelaamisessa mikään ei näyttänyt oikein onnistuvan. HPK:n vahvuutena on ollut päätypeli, mutta Tapparan onnistui ohjata ja hidastaa peliä hyökkäyssiniseltään lähtien siten, että HPK ei oikein päässyt laadukkaasti ja tasapainoisesti sinne päätyyn asti.

Tästä kärsi pystysyöttöjen laatu, ja poikittaissyöttöihin oli vähän tilaa. Ristikiekkoja HPK ei päässyt kummoisesti ampumaan, kun Tappara tukki keskustan komeasti. Aihiot luoda hyviä lähtötilanteita hyökkäyspäähän jäivät vähiin. Huonoja päätykiekkoja Tapparan pakit poimivat kypsästi nuorinta eli Toni Utusta myöten. Kerhon kenties vahvin ase syötiin.

Hätä ei ole tämännäköinen. HPK:n pitää käyttää välipäivä − kenties valmennuksessa vähän yötäkin − ja katsoa miten hyökkäämisen tasapainoa pitäisi hioa.

Täysi pakittelu tuskin auttaa. Pari kertaa näytti kuitenkin siltä, että ripaus lisää kiekkokontrollia olisi auttanut Kerhoa paremmin keskialueen yli ja sitten hyökkäykseen. Lisäksi kaksinkamppailujen laadun pitää nousta, vaikka HPK:n hyökkäys kaipasikin nyt enemmän reagointia tilanteeseen kuin painin olympiavoittaja Jouko Salomäkeä.

Jääkiekon hauskuus on, että tuuripomppu olisi vienyt tämänkin ottelun jatkoajalle. Kakkospeliin pitää HPK:n hyökkäysten kuitenkin muuttua, ja muun osan pysyä tasapainossa ihan kuten nytkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös