Mielipide

Näkemys: HPK on käypä esimerkki koko Liigalle

LIIGA / Kolumni

Jos syyskuussa olisi sanonut HPK:n voittavan mestaruuden, lähete psykiatriselle osastolle olisi tullut kiireellisenä.

Kahdeksan kuukautta myöhemmin tilanne on totisinta totta. Kasvutarina vaikean viime kauden jälkeen kävi toteen, ja huipentui peräti mestaruuteen. Vaikka mestaruus olisi jäänyt saamatta, tarina olisi ollut kaunis.

Tämä ei kuitenkaan Hämeen oransseille riittänyt. Finaaleissa kaatui "varma" mestari Kärpät, jälleen kerran huikean tarinan päätteeksi. Sen jälkeen, kun välierissä oli kaatunut suursuosikki Tappara.

HPK:n tekemä työ ei pelkästään joukkueena, vaan myös koko organisaationa on ollut esimerkillistä. Suurinpiirtein samalla budjetilla operoineista joukkueista Pelicans jäi puolivälieriin ja SaiPa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Kärppien piti olla käsittämättömällä etumatkalla oleva suomalaisen kiekon lippulaiva, jonka voittaminen tällä kaudella ei pitänyt olla mahdollista.

Antti Pennasen valmennusryhmä teki huiman työn. Pelitavalla kurottiin Kärppien valtava materiaalietu kiinni, mikä heijastui kaukaloon erittäin tasaisena finaalisarjana. Peliä ei altavastaajana lähdetty pakottamaan, vaan HPK kyttäsi kärsivällisesti hetkeään.

Emil Larmi aloitti finaalisarjan hapuroiden, mutta erityisesti kahdessa viimeisessä pelissä teki käsittämättömän työn. Nuori vitsiniekka kannatteli ratkaisupelien hetkellä koko joukkuetta.

Urheilutoimen puolella johtavia pelaajia on lähtenyt vuodesta toiseen, mutta aina on löytynyt uudet esiinnousijat. Tänä vuonna Teemu Turusesta Jere Innalaan.

HPK:n tarina jo muutaman kauden ajalta käy esimerkiksi koko sarjalle. Kova ja kärsivällinen omaan työhön luottaminen ei ole kuulunut Liigassa yleisiin hyveisiin, vaan poukkoilua on ollut nähtävillä.

HPK ei tähän kastiin kuulu. Ajatelkaa, viime kaudella joukkue ei pelannut edes pudotuspelejä. Potkuja ei tullut, vaan seuran toimintatapoja hiottiin. Pennasen pitkäjänteisen työn hedelmiin luotti koko Hämeenlinna.

Ja nyt niitä hedelmiä ihastelee koko Suomi huikean finaalisarjan jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös