Mielipide

Näkemys: Esa Lindell teki sukeltelullaan itsestään pellen ja todellisesta konnasta sankarin

NHL / Kolumni
Kolme peräkkäistä poikittaista mailaa jäi lähes huomiotta, kun Esa Lindell korosti tekoja näyttävillä hypyillä. Jääkiekossa joutuu edelleen häpeäpaaluun helpommin filmaamalla kuin lyömällä vastustajaa mailalla.

Dallas Starsin Esa Lindell häpäisi viime yönä sekä itsensä että edustamansa lajin. Tällainen käsitys syntyi nopeasti Twitteriä seuraamalla.

Sukellus- ja näyttelijähassuttelun taustalla vähemmälle huomiolle jäi St. Louis Bluesin puolustaja Robert Bortuzzon kolme poikittaista mailaa vain muutaman sekunnin aikana. Molemmat pelaajat saivat tilanteessa kahden minuutin jäähyn, mutta jälkipyykissä Lindell nostettiin korkeammalle häpeäpaaluun.

Niinpä Bortuzzo vaikuttaa pallit ja sydän -narratiivin mukaiselta kovalta pudotuspelisankarilta. Käsitykseni mukaan pudotuspeleissäkin mailalla on tarkoitus pelata kiekkoa, ei mätkiä vastustajia. Bortuzzon teolle kuitenkin herui enemmän ymmärrystä, ja äänekkäimmät kiekkofanit ilmestyivätkin saman tien Lindellin häpeäpaalun ympärille vaatimaan filmaamisesta kovempia rangaistuksia.

Hyvä, pitäkää tuo raivo, mutta kohdistakaa se toistaiseksi pelaajiin, jotka vahingoittavat kiekkokulttuurin sijaan toisia pelaajia. Ristiinnaulitaan filmaajat sitten, kun päähän kohdistuvista taklauksista ja muusta pelaajien terveydelle vaarallisesta toiminnasta jaetaan riittäviä rangaistuksia.

Lindell ei vaikuttanut fyysisesti loukkaantuvan Bortuzzon jakamista iskuista, mutta loukkaantumisen riski on aina olemassa, kun mailaa käytetään muuhun kuin kiekonkäsittelyyn − lisätiedot T. J. Oshielta.

Häpeäpaalussa Lindell kuitenkin roikkuu, kunnes taas alkaa torjua kiekkoja maalivahtien puolesta. Filmaaminen oli kieltämättä hölmöä eikä edistänyt peliä mitenkään. Samaa voi sanoa myös Bortuzzon iskusarjasta.

Kuka lähtee kanssani pystyttämään häpeäpaalua ”kovan pelin sankareille”?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös