Mielipide

Näkemys: Ducks pyrkii pääsemään eroon Corey Perrystä − Hurricanes-johdon on syytä olla hereillä ja hieroa pelaajakauppaa

NHL / Kolumni
Anaheim Ducks suunnittelee joko Corey Perryn kauppaamista tai sopimuksen ulosostoa. Carolina Hurricanesin kanssa Ducks voisi saada aikaan kaikkia hyödyttävän kaupan.

Corey Perry ei mahdu Anaheim Ducksin suunnitelmiin, raportoi The Athletic -toimittaja Pierre LeBrun. 34-vuotias laitahyökkääjä on suoritustasoltaan jyrkästi laskusuunnassa ja kuluttaa kuitenkin joukkueen palkkakattoa 8,625 miljoonalla dollarilla vielä kahden kauden ajan.

Perrystä luopuminen olisi siis looginen ratkaisu, mutta konkarihyökkääjällä on sopimuksessa siirtämisen estävä pykälä, joka vaikeuttaa kauppaamista. Ikääntyvän, alisuorittavan ja ylipalkatun pelaajan kauppaaminen ei ole lähtökohtaisestikaan helppoa.

Ducks pitää vaihtoehtona myös sopimuksen ulosostoa, joka olisi kuitenkin selvästi huonompi ratkaisu. Yksi mahdollinen kauppakumppani voisi olla ryminällä pudotuspeleihin palannut Carolina Hurricanes. Nuorella joukkueella olisi käyttöä Perryn kokemukselle.

maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää, ja kärjen takana ja esimerkiksi kakkosylivoimalla Perry voisi vielä hyödyttää joukkuetta pukukopin lisäksi kaukalossa

Kanadalainen on urallaan voittanut Stanley Cupin, kahdesti olympiakultaa, maailmanmestaruuden, NHL:n maalipörssin ja arvokkaimman pelaajan palkinnon Hart Trophyn. Vielä kolme kautta sitten Perry teki runkosarjassa 34 maalia ja toissakevään pudotuspeleissä 17 ottelussa tehot 4+7.

Uran huippuvuodet ovat todennäköisesti takana, mutta maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää, ja joka tapauksessa kärjen takana ja esimerkiksi kakkosylivoimalla Perry voisi vielä hyödyttää joukkuetta pukukopin lisäksi kaukalossa − varsinkin kun Ducksin joka tapauksessa täytyy pidättää osa hiipuvan tähden palkasta.

Hurricanesin GM Don Waddell on lyhyen pestinsä aikana jo ehtinyt tekemään isoja ja rohkeita siirtoja. Edeltäjänsä Ron Francis puolestaan hankki kolme vuotta sitten Teuvo Teräväisen Chicago Blackhawksista hieman samankaltaisessa tilanteessa, joten Waddellilla olisi nyt tilaisuus hankkia oma teräväisensä.

Hurricanesilla on sekä ylimääräisiä varausvuoroja että runsaasti nuoria lupauksia farmissa. Myös Ducksilla on lupaavia ja jo NHL-peleihin päässeitä nuorukaisia, kuten Ondrej Kase tai Daniel Sprong sekä San Jose Sharksin ykköskierroksen varausvuoro tämän kesän varaustilaisuuteen.

Lisäksi Ducksilla on reservissään Max Comtois'ja Isac Lundeströmin kaltaisia huippulupauksia.

Neuvotteluissa Waddellilla olisi etulyöntiasema, koska Ducksin tarve päästä Perrystä eroon on suurempi kuin yhdenkään joukkueen tarve hankkia epävarma ja kallis pelaaja. Muilla myönnytyksillä kauppa voisi kuitenkin kääntyä Hurricanesin eduksi. Hurricanes on lisäksi hyvässä nosteessa ja eteni konferenssifinaaleihin asti, joten siirto voisi kiinnostaa myös Perryä itseään.

Ducksille nuorennusleikkaus ja Perrylle maisemanvaihto, Hurricanesille arvokasta kokemusta ja maalinteko-osaamista − kaikki hyötyvät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös