Mielipide

Näkemys: Canadiensin Aho-ryöstö on pelkkää papattien paukuttelua − kitsas tarjous kuin palvelus Hurricanesille

NHL / Kolumni

Vapaiden agenttien hulina vuosimallia 2019 on käynnistynyt perinteiseen tapaan. Rahaa on heitelty hyville ja huonoille vapaille agenteille ristiin ja rastiin − järkevästi ja järjettömästi.

Illan positiivisin yllätys oli se, että Montreal Canadiens uskaltautui NHL:ssä vuosien tauon jälkeen tekemään offer sheetin eli sopimustarjouksen rajoitetulle vapaalle agentille. Canadiens löi sopimustarjouksen Sebastian Aholle, joka meni ja allekirjoitti viiden vuoden pahvin.

Hurricanesilla on viikon ajan vain yksi järkevä vaihtoehto valittavanaan: vastaaminen tarjoukseen ja nauraen hallille.

Mukava juttu, mutta valitettavasti summa ei näytä riittävän alkuunkaan siihen, että Aho oikeasti siirtyisi Montrealiin.

Reilun 42 miljoonan dollarin sopimustarjous viidestä vuodesta on valtava summa rahaa, mutta käytännössä tarjous on tussu. Se on lähinnä palvelus Hurricanesille, joka on hieronut sopimusta nuoren suomalaisen ykköstähtensä kanssa pitkin kautta ja kesää.

Kun kymmenen miljoonan pelaajan saakin 8,4 miljoonalla tarjoamalla saman, on ykkössentterin uusi sopimus tarjoiltu hopealautasella. Vai oliko peräti timantista tehty lautanen?

Harmi! Ainakin viihteenä tilanne olisi ollut huomattavasti kutkuttavampi, kun Canadiens olisi pistänyt kymmenen miljoonaa peliin. Päätös Hurricanesin kannalta olisi käynyt vaikeammaksi suuremman korvauksen ollessa puntarissa. Nyt Hurricanes saisi keskikastin ykkösvarauksen, kakkosvarauksen ja kolmosvarauksen − ei lainkaan sellaista, mikä Ahon arvo on.

Hurricanesilla on viikon ajan vain yksi järkevä vaihtoehto valittavanaan: vastaaminen tarjoukseen ja nauraen hallille. Voi olla, että venyttämällä vastausta tarjoukseen maksimiajan eli viikon verran seura voi päälle vähän kiusata Canadiensia takaisin.

Montrealissa taas joudutaan jossittelemaan, olisiko pitänyt pistää kunnon pommi papattien paukuttelun sijaan. Hyvä idea, tussu yritys.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös