Mielipide

Näkemys: Bluesin mestaruuteen kiteytyy NHL:n hullu vuosi

NHL / Kolumni
Kevään pudotuspelit alkoivat hurjilla yllätyksillä ja päättyivät altavastaajan voittoon vieraskentällä seitsemännessä finaalissa.

Urheilu on tarinoita, ja St. Louis Blues kirjoitti tänä keväänä hienoimman tarinan, mitä NHL:ssä on pitkään aikaan nähty. Ennakkoon lähes uskomaton saavutus kruunaa erikoiset ja yllättävät pudotuspelit.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jälkeen runkosarjan voittaja, hallitseva mestari ja kaikki divisioonavoittajat olivat pudonneet kesälomalle. Sittemmin pudotuspeleissä on nähty muun muassa maalivahdin tyrmäämisen jälkeen tehty osuma tyhjään maaliin ja jatkoerämaali käsisyötön jälkeen.

Lopulta Stanley Cupia pääsi nostelemaan joukkue, joka oli tammikuun alussa koko NHL:n viimeisenä.

Bluesin tarina oli kaikkine käänteineen harvinaisen upea. Valmentajaa vaihdettiin marraskuussa, tulokasmaalivahti Jordan Binnington nousi vastuuseen tammikuussa, Buffalo Sabres -hylkiö Ryan OReilly näytti esimerkkiä ja voitti Conn Smythe Trophyn pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

Blues nousi pudotuspelien aikana useasti haudan partaalta voittoon ja haki 16 voitostaan kymmenen vieraskentällä − mukaan lukien ratkaisevan seitsemännen finaalin Bostonissa.

Kokeneet pelaajat Jay Bouwmeester ja Alexander Steen voittivat pitkän odotuksen jälkeen ensimmäistä kertaa Stanley Cupin. Molemmat olivatkin heti kapteeni Alex Pietrangelon jälkeen ensimmäisinä vuorossa nostamassa kannua.

Bluesin organisaatio joutui odottamaan mestaruusjuhliaan vielä pidempään, mutta balsamia haavoille antoi nimenomaan Boston Bruinsin voittaminen kotiyleisönsä edessä. Tällä kertaa ei syntynyt legendaarista patsaaseen oikeuttavaa maalia, mutta draaman kaari oli täydellinen Bluesin voitettua seitsemännen finaalin vieraskentällä.

Urheilu on tarinoita, ja Blues loi tänä keväänä NHL-historiaan monta hienoa tarinaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös