Mielipide

Näkemys: Avausfinaalin ykkösonnistujat: Tuomarit

LIIGA / Kolumni

HPK:lle voi nostaa hatun päästä siitä, kuinka hyvin Kärpät joutui ahtaalle kotiluolassaan. Aiempien sarjojen kaltaisella terävyydellä maalipaikoissa avausvoitto olisi todennäköisesti matkannut Hämeenlinnaan.

Kärpätkin väläytteli hyvyyttään, mutta tuttu maku näistä pudotuspeleistä jäi suuhun: parasta ei vieläkään saada irti. Yli-innokkuus ja yksilöiden pelikurittomuus hyökkäyssuuntaan olivat maksaa voiton.

Näin ollen lauantai-iltana valokeilan varastivat tuomarit, ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Selvällä ja linjakkaalla toiminnalla Antti Boman ja Mikko Kaukokari linjamiehineen ansaitsevat aplodit. 

Jukka Rautakorven puheenvuoron jälkeen loppuottelut alkoivat jopa ironisella videotarkistuksella ja sen haastolla. Mutta kontaktia ei hakemalla haettu videonauhalta, vaan HPK:n maali hyväksyttiin.

Kuten kuuluikin.

Myös rangaistusrintamalla toiminta oli erinomaista. Halonhakkuut kitkettiin pois ja rehti kamppailupelaaminen sallittiin. 

Miro Ruokosen ulosajo jakoi mielipiteitä, mutta ulosajoon oikeuttavat merkit täyttyivät. Loppuotteluissa paineensietokykyä mitataan tosissaan, ja Boman-Kaukokari akselia ei huimannut. Pää pysyi kylmänä ja sydän lämpimänä kuin Ville Niemisellä konsanaan.

Ensimmäinen finaali kiteytyikin erinomaisesti Ruokosen ottamaan rangaistukseen ja sen ympäröiviin minuutteihin. HPK hallitsi peliä, mutta tuomarien antamalla tuomiolla Kärpät sai mahdollisuuden näyttää terävyyttään, eikä se jäänyt käyttämättä.

Tuomarit eivät ratkaisseet peliä, vaan loivat sillä loistavat raamit. Ja niissä Kärpät oli parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös