Mielipide

Näkemys: Ailahtelevasti pelanneen Martin Jonesin torjuntavire seiskapelissä ratkaisee Sharksin ja Golden Knightsin ottelusarjan

NHL / Kolumni
San Jose Sharksin mahdollisuudet edetä pudotuspelien toiselle kierrokselle riippuvat paljon maalivahti Martin Jonesin torjuntavireestä.

San Jose Sharks nousi 1–3-tappioasemasta tasoihin ottelusarjassa Vegas Golden Knightsia vastaan, ja ratkaiseva seiskapeli pelataan Sharksin kotihallissa.

Maalivahtipeli tiedettiin jo ennakkoon ratkaisevaksi tekijäksi, mutta Sharks-torjuja Martin Jonesin torjuntavire on ollut jopa odotettua merkittävämmässä roolissa.

29-vuotias kanadalainen on kahdessa viimeisimmässä voitto-ottelussa valittu tähdistöön yhdessä hurjassa vireessä olevan tšekkihyökkääjä Tomas Hertlin kanssa. Kahdessa kolmesta tappiopelistä Jones vaihdettiin kesken ottelun Aaron Delliin, ja yhdessä pelissä hän antautui kuudesti.

Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer on kuitenkin vaikeuksien jälkeenkin luottanut Jonesiin, ja monivuotinen ykkösmaalivahti on osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen.

Johtavat pelaajat tunnetusti nostavat tasoaan ratkaisuhetkillä. Ei toki olisi väärin ajatella kaikkien pudotuspeliotteluiden olevan ratkaisuhetkiä, mutta joka tapauksessa Jones on ollut Sharksin selkäranka kahdessa viimeisimmässä pelissä, kun ottelusarja on ollut katkolla.

Sharksin harmiksi Jonesin torjuntavire on ailahdellut voimakkaasti sekä runkosarjassa että lyhyen pudotuspelisarjan aikana. Rajusti kauteen satsanneessa organisaatiossa toivotaan Jonesin pysyvän kahdessa viime pelissä nähdyssä vireessä.

Muuten Sharksin mahdollisuudet edetä toiselle kierrokselle ovat heikot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös