Mielipide

Näkemys: Ai että mikä kevät − NHL:n pudotuspelit tarjoavat yllätyksiä, draamaa ja suuria tunteita

NHL / Kolumni
Moni ennakkosuosikki on pudonnut, ja NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros on kokonaisuutena sisältänyt isosti draamaa. Tarjolla on uskomattoman hieno pudotuspelikevät.

Elämme uskomattoman hienoa ja yllätyksellistä Stanley Cup -kevättä. Molemmat konferenssivoittajat ovat jo pudonneet − samoin vuosina 2016 ja 2017 Stanley Cupin voittanut Pittsburgh Penguins sekä viime kevään konferenssifinalisti Winnipeg Jets.

Tuskin kukaan olisi ennakkoon uskonut, että viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin selvinnyt Columbus Blue Jackets tyrmää runkosarjaa dominoineen Tampa Bay Lightningin suoraan neljässä pelissä. Tai että ylävartalovammasta juuri pudotuspeleihin toipunut Mikko Rantanen kaataa käytännössä yksin Läntisen konferenssin voittajan Calgary Flamesin.

yllättävät käänteet tekevät urheilusta ylipäänsä ja erityisesti tämän kevään Stanley Cup -taistelusta äärimmäisen mielenkiintoista ja tunteikasta.

Kuten kirjailija Miika Nousiainen sanaili Pitääkö olla huolissaan -huumoripaneelissa, vain fiktion pitää olla realistista. Tositapahtumat voivat olla ja usein ovat paljon mielikuvituksellisempia kuin liioitelluinkaan fiktio.

Juuri nämä yllättävät käänteet tekevät urheilusta ylipäänsä ja erityisesti tämän kevään Stanley Cup -taistelusta äärimmäisen mielenkiintoista ja tunteikasta. Tampassa koetun pettymyksen määrää on vaikea kuvitella, mutta todennäköisesti Blue Jacketsin fanien riemu on vielä suurempaa.

Varsinkin Washington Capitalsin ja Carolina Hurricanesin välisessä ottelusarjassa on nähty myös ylilyöntejä, mutta jätän kerrankin kukkahattuilun väliin ja keskityn siihen hyvään, jota pudotuspelit ovat tarjonneet.

Tällä vuosikymmenellä kahta poikkeusta lukuun ottamatta − Boston Bruins vuonna 2011 ja Washington Capitals viime keväänä − Stanley Cupin on voittanut Chicago Blackhawks, Los Angeles Kings tai Penguins. Sekä Bruins että Capitals ovat vielä mukana taistelussa, joten varmuudella mestarinvaihdosta ei nähdä, mutta mielenkiintoisia vaihtoehtoja on joka tapauksessa olemassa.

Myös yksilötasolla riittää seurattavaa. Dallas Starsin rynnistyksessä suomalaispelaajat Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Roope Hintz ovat olleet isossa roolissa supertehokkaan ykkösketjun tukena. Vegas Golden Knightsin tehoketju Max Pacioretty-Paul Stastny-Mark Stone on dominoinut pelejä. Maalivahtirintamalla on nähty sekä huikeaa venymistä että raskasta alisuorittamista.

Ensimmäinen pudotuspelikierros on vielä kesken ja yllättävää draamaa on nähty jo näin paljon. Pelejä on vielä paljon jäljellä, tulevia käänteitä on jatkossakin vaikea ennustaa.

Ai että mikä kevät.

» Lähetä palautetta toimitukselle