Mielipide

Näkemys: Ahokkaalta ei tarvita jeesustelua, vaan parempaa viisikkopelaamista

MAAJOUKKUE / Kolumni
Jos Jussi Ahokas ei suostu tarkastelemaan kriittisemmin joukkueensa peliä, menestys jää Suomella jälleen laihaksi.

Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas asetti oman valmentajuutensa kyseenalaiseen valoon, kun hän avautui Kazakstan-pelin jälkeen Ylen haastattelussa.

− Jos aletaan jeesustelemaan, kontrollilähdöt olisivat voineet olla kiihtyvämpiä ja hyökkäysalueella olisi voitu päästä paremmin irtokiekkoihin, mutta 5–0 on riittävä tulos tästä pelistä, Ahokas sanoi Ylelle.

Urbaanin sanakirjan mukaan jeesustelu tarkoittaa sitä, että "mietitään, pohditaan ja ajatellaan aivan liikaa semmosesta asiasta, joka on epäolennainen tekijä".

Se, että päävalmentaja lähtisi kriittisesti tarkastelemaan oman joukkueensa pelaamista viisikkotasolla, on Ahokkaan puheiden mukaan epäolennaista. Eikös se tavallaan ole valmentajan tehtävä pohtia ja miettiä oman joukkueensa pelaamista?

viisikkopelaaminen ei ole kunnossa, ja päävalmentajan mielestä sen hiominen on jeesustelua.

Se, miten esimerkiksi kontrollilähdöt kiihtyvät keskialueella ei sitä paitsi ole mikään pieni, epäolennainen pelillinen seikka. Sillä on yllättävän iso merkitys siihen, kuinka peli lähtee virtaamaan. Kazakstania ja Ruotsia vastaan peli ei virrannut erityisen näyttävästi Suomelle, vaan hyökkäykset ovat olleet katkonaisia kiekonmenetysten, puolustajien kuskaamisen ja huonojen syöttöjen takia.

5–0 on tietenkin erinomainen tulos jääkiekkopelistä, mutta kun se tulee Kazakstanin tasoista joukkuetta vastaan, ei itse tulos kerro Suomen pelaamisesta juuta eikä jaata. Täytyy tarkastella peliä tuloksen takana, ja peli Suomella ei ole kunnossa.

Ahokas ei kuitenkaan näytä haluavan niin tehdä. Saman tempun hän teki viime kisoissa, kun Suomi kaatoi nihkeän esityksen jälkeen Tanskan.

Turnausta on vielä jäljellä paljon, ja Suomi voi hyvinkin taistella vielä MM-kullasta. Nyt tilanne ei tosin siltä vaikuta.

Kaksi seikkaa huolestuttaa Nuorten Leijonien touhussa: viisikkopelaaminen ei ole kunnossa, ja päävalmentajan mielestä sen hiominen on jeesustelua. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös