Mielipide

Näkemys: 46-vuotiaan Jan Lundellin paluu IFK-maalille oli kauneinta, mitä tällä liigakaudella on nähty

LIIGA / Kolumni
Tammikuinen arkiottelu HIFK−SaiPa ei ole normaalisti mikään kylmiä väreitä nostattava näytös. Torstaina se sellainen kuitenkin oli, kun IFK:n varamaalivahdiksi otteluun hälytetty Jan Lundell vaihdettiin loppuhetkiksi helsinkiläisten maalille.

Kun HIFK johti SaiPaa ottelun loppuhetkillä selvin lukemin 4−1-lukemin, tapahtui se, mitä kaikki Helsingin jäähallissa halusivat. Tapahtui se, mitä kukaan ei kuitenkaan voinut olettaa.

Ajassa 58.54 HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen vaihtoi maalille maalivahtivalmentaja Jan Lundellin.

Muuten niin vaisutunnelmainen torstaiottelu sai aivan uutta virtaa, kun jäähallin yleisö yltyi raivokkaisiin Janne-huutoihin.

Lundellista tuli samalla Liigan kautta aikojen vanhin pelaaja 46 vuoden, yhden kuukauden ja kahden viikon iässä.

Nämä olivat 66 kunnian sekuntia.

Viimeisellä sekunnilla SaiPan Jimi Jalonen laukoi keskialueelta laukauksen, jonka Lundell torjui. Lundell sai ottelussa tämän yhden torjunnan tililleen. Nämä olivat 66 kunnian sekuntia.

Viimeisen vaihdon aikana kentällä oli myös hänen 18-vuotias poikansa Anton Lundell, joka pääsi ottelussa pisteillekin (0+1). IFK:ssa keväällä 2012 pelaajauransa lopettanut isä-Lundell sai yllättäen upean tribuuttiottelun.

IFK osaa kunnioittaa entisiä pelaajiaan. Muistatteko, kun päävalmentaja Raimo Summanen otti aikalisän runkosarjan viimeisessä ottelussa Ilvestä vastaan maaliskuussa 2013, jotta Kimmo Kuhta pääsi tekemään kunniakierroksen Helsingin jäähallin yleisölle? Entä kun Ville Peltonen teki saman vuonna 2014?

Tämä on tyyliä, jota ei voi rahalla ostaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös