Mielipide

Näkemys: Éric Perrinin ja JYPin rakkaustarina sai onnellisen lopun

LIIGA / Kolumni

JYP ja Éric Perrin, Éric Perrin ja JYP. Hyökkääjältä löytyy kokemusta muualtakin, mutta tämä on se yhtälö, josta kanadalainen Suomessa muistetaan. Ensimmäinen visiitti Suomeen ja Jyväskylään oli jo vuosituhannen alussa, kun tie kävi Jokerien, Ässien ja HPK:n kautta JYPiin. 

Paikkaa on haettu ympäri maailmaa, mutta loppupeleissä sydän on tuonut Jyväskylään - kahdesti.

Kevään 2015 jälkeen näytti siltä, että tarina ei saa ansaitsemaansa loppua, kun Perrin jatkoi matkaansa Turkuun. Moninaiset vaiheet näyttivät päättävän JYP-uran liian aikaisin.

Vuoden 2018 alkupuolella käänne näytti jatkuvasti todennäköisemältä. Ja lopulta käänne tapahtui yhtenä kesäkuisena maanantaina.

JYP ja Perrin olivat sopineet yksivuotisesta sopimuksesta.

Kokeneiden hurrikaaniratsujen marssi ei olisi ollut mitään ilman kanadalaista kulmapalaa. Vaikka jalkanopeus ei kasvanut, tämä urheiluromantiikan isku bisneksen leukaperiin oli paikallaan.

Perrin on näyttänyt arvostuksensa Jyväskylää ja JYPiä kohtaan, eikä vastavuoroinen arvostus ole jäänyt epäselväksi. Yhteistyökumppanit kaivoivat kuvetta, jotta kanadalainen saatiin JYPiin, ja kannattajat ovat osoittaneet kiitoksensa toistuvilla hurraa-huudoilla.

Paikka seuralegendojen joukossa on selvä. Vaikka luistelu on käynyt yhä työläämmäksi, pisteitä tulee edelleen kovaan tahtiin. Tahdista kertovat myös kolmas sija sekä joukkueen sisäisessä maali- että pistepörssissä.

Taivalta JYP-paidassa on todennäköisesti jäljellä vielä ainakin yhden kotiottelun verran. Tämä kausi on kuitenkin vain pieni osa kokonaisuutta, ja tämä ympyrä on nyt aika sulkea.

2015 surullisenkuuluisassa lehdistötilaisuudessa Perrin vuodatti kyyneleitä, kun ura oli jatkuva muualla. Älkää ihmetelkö, jos nenäliinaa tarvitaan myös vuonna 2019.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös