Mielipide

Näin Kerhon hankintojen pitäisi vaikuttaa joukkueen iskukykyyn

LIIGA / Kolumni
HPK:n kausi ei pelastu pelkillä pelaajahankinnoilla. Vesalaisen ja Larmin hankinnoilla on kuitenkin mahdollista vaikuttaa selkeisiin kipupisteisiin.

HPK:n kulunut alkukausi on ollut melkoinen katastrofi monessa mielessä. Harjoituskausi meni koronakaranteenin takia viimeistelyltään pieleen, ja otteluiden lopputulokset ovat olleet surkeita. Peli ei kokonaisuutena toimi.

Pelin sisällössä on näkynyt valonpilkahduksia, mutta vain erä kerrallaan. Joukkue on saanut luotua maalipaikkoja, mutta sen osumaprosentti on Liigan heikoin. Maalinteko on onnistunut ensisijaisesti vain ylivoimalla, jonka kapellimestarina on häärinyt Petri Kontiola.

Samaan aikaan HPK on viestinyt urheilujohtaja Mika Toivolan johdolla toistuvasti, ettei seurassa aiota turvautua lainapelaajiin, jotka eivät sitoudu koko kaudeksi Kerhoon. Tämä on vaikuttanut jokseenkin oudolta. Vaikka pelin kehittämisessä yhtenäisyys alusta loppuun on tärkeää, on erikoista hirttäytyä kiinni siihen, ettei maailmantilanteen vuoksi harvinaisen kovien vahvistusten kanssa tehdä puoli-ilmaisia sopimuksia.

Koko koronakauden menestyksen kannalta isompi merkitys on sillä, miten se saa viisikkopelinsä ongelmia kuosiin.

Noh, lokakuun lopulla HPK löysi mieleisiään pelaajia. Emil Larmilla ja Kristian Vesalaisella on joukkueesta taustaa ja myös kiinnostus jatkaa HPK:ssa, mikäli NHL-seura ei tällä kaudella löydä heille harjoitusleirin takia käyttöä.

On jokseenkin todennäköistä, että erityisen lähellä tuo käyttö ei ole. Ainakaan pitkään aikaan. NHL alkaa todennäköisesti vasta helmikuussa − jos alkaa − ja AHL:n pelaaminen on jopa Liigaa enemmän kortilla. Nyt jokaiselle liigaseuralle on hyvinkin fiksua tarttua niihin vähäistä yleisömäärää piristäviin oljenkorsiin, joita Pohjois-Amerikan pelaajista sopiville pelipaikoille löytyy.

Larmi nostaa lähtökohtaisesti HPK:n maalivahtiosastoa tasolle, jolla se ei anna nykyiseen tapaansa tasoitusta muille joukkueille. Tilaa todennäköisesti tekee kaikki pelinsä hävinnyt Joona Voutilainen.

Vesalaisen todennäköisyys surkean viimeistelyprosentin parantajana on myös suuri. HPK:n Jere Innala on ollut ylivoimalla tehokas iskijä viisikon oikealta puolelta − aivan kuten Vesalainen ollessaan Kerhossa, mutta nyt sille puolelle on toinenkin vaihtoehto. Ei pidä unohtaa myöskään lähitulevaisuudessa palaavaa Valtteri Puustista. Nyt HPK:lla löytynee tehoja useammasta ketjusta.

Yhteenvetona HPK tekee enemmän maaleja ja ottaa enemmän pisteitä pelkästään paremmalla tuurilla ja osumaprosentilla, joka on nyt ollut tilastollisen normaalitason alla. Se ei kuitenkaan käännä joukkueen kelkkaa riittävästi.

Koko koronakauden menestyksen kannalta isompi merkitys on sillä, miten se saa viisikkopelinsä ongelmia kuosiin. Tällä hetkellä eniten mättävät puolustuspelissä keskustan vuotaminen sekä karvauksen ja yleisesti hyökkäyspään pelin jatkumo.

Larmi ja Vesalainen ovat todennäköisesti mukana peleissä vasta lokakuun viimeisellä viikolla. Jo perjantain ja lauantain tuplakohtaamisessa Pelicansia vastaan joukkueella on mahdollisuus ryhdistäytyä viisikkopelin osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös