Mielipide

Moskovan mellakat eivät häiritse Jokereiden työmatkoja, kunhan pitää silmät ummessa

KHL / Kolumni

KHL ei ole hetkauttanut korviaan väkivaltaisiksi yltyneille Moskovan mielenosoituksille, koska politiikkaa ei saisi viisauksien mukaan sotkea urheiluun, ja tässä tapauksessa jääkiekkoon. Koko sarja on toki itsessään täysin poliittinen, Venäjän vallanpitäjien luomus, joten ihmettely on turhaa.

Vallitseva tilanne saisi herättää KHL-johtajien ajatukset miettimään ratkaisuja vierasjoukkueiden kannalta: jos urheilullisia arvoja ei ole, edes turvallisuuden soisi painavan vaakakupissa. Vielä ei onneksi ole kuulunut ongelmia ottelutapahtumissa ja niiden liepeillä, mutta kautta on reilusti jäljellä ja Moskovan ylpeydet Spartak, TsSKA sekä keskiviikkona Jokereita isännöinyt Dinamo saavat jatkaa kotiotteluitaan.

Vierasjoukkueiden visiitit kaupungissa ovat luultavasti typistyneet lentokentän ja areenan välisiksi bussiretkiksi, eikä kaupunkikävelyjä tässä tilanteessa harrasteta. Koronan kera KHL alkaa olla todellista poikkeustilakiekkoilua, monella taholla.

KHL-johtajat toteavat vain "Njet Problem", ja kääntävät katseensa kohti poikkeuskauden pudotuspelejä. Heille ongelmaa ei aidosti ole.

Jokerit on tuttuun tapaansa pysytellyt hissukseen kaikesta kaukalon ulkopuolisesta. Pitäisikö Jokereiden vihdoin puuttua tilanteeseen, vai onko Vladimir Putin hiljentänyt KHL-johdon kautta antamillaan turvallisuuslupauksillaan sarjassa pelaavien joukkueiden johtoportaat?

Tähän kysymykseen tuskin saamme koskaan vastausta. Jokereissa ei toivottavasti tarvitse loppukauden aikana miettiä omien pelaajien turvallisuutta koskevia kysymyksiä ikävän konkreettisesti.

Jos onni suosii, Jokerit saa sivuilleen vilkuilematta jatkaa koko kauden turvallisesti Mikko Lehtosen syksyllä Minskin tunnelmien tiimoilta linjaamalla pelikirjalla: "Ei anneta sen vaikuttaa. Annetaan heidän mellakoida keskenään."

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös