Mielipide

Mitä hienoa siinä on, kun suomalaiset hakkaavat toisiaan päähän NHL:ssä?

NHL / Kolumni
Suomalaisten NHL-pelaajien välinen tappelu on enemmän hölmöläisten hommaa kuin hehkutettavaa urheiluviihdettä.

Torstain vastaisen yön NHL-kierroksella nähtiin suomalaisittain äärimmäisen harvinainen tapaus, kun New Jersey Devilsin Erik Haula ja Floridan Panthersin Anton Lundell tappelivat toisiaan vastaan.

Täysin suomalainen NHL-tappelu! Kuinka hurjaa!

Tappelut ovat edelleen käsittämätön palvonnan kohde NHL-maailmassa. Usein tappelut ovat ylivoimaisesti eniten yleisöä sytyttävä asia NHL-otteluissa – edelleen vuonna 2022.

Mikä on niin loisteliasta usein melko tarpeettomassa ja itse pelistä irrallisessa yhteenotossa? Päähän hakkaamista todella kaipaavat voivat tyydyttää sitä nälkää vapaaottelun parissa.

Haulan ja Lundellin välinen kahakka oli kaiken lisäksi enemmän nenän hierontaa kuin todellista havumetsien miesten takomista.

Muistan vielä hyvin, kuinka suomalaiset olivat aivan täpinöissään huhtikuussa 2011, kun kaikista pelaajista Teemu Selänne harvinaisesti pudotti hanskat Brad Richardsonia vastaan.

Tuosta ajasta on varmasti jo menty parempaan suuntaan, mutta tappeluilla on edelleen tilausta nimenomaan NHL-yleisön silmissä. Niitä jopa glorifioidaan.

Esimerkiksi marraskuun alussa pelatuissa Tampereen NHL-otteluissa nähtiin Kurtis MacDermidin ja Mathieu Olivierin välinen tappelu, jolle iso osa suomalaisyleisöstä osoitti seisaaltaan suosiotaan.

Kaiken kukkuraksi Ylen asiantuntijana kyseisessä ottelussa toiminut Ismo Lehkonen halusi lähes pöyristyttävästi lisää tappeluita myös kotimaiseen Liiga-kiekkoon, jossa ei nykyään käytännössä tapella lainkaan.

Tappeluiden hehkuttamisen yhteydessä on syytä muistaa, että ne altistavat tehokkaasti aivovammoille ja pahimmassa tapauksessa seuraukset voivat yksittäisessäkin yhteenotossa olla pahoja.

Toistuvien pääosumien ja CTE:n välinen yhteys on viimein todistettu tieteellisesti, minkä luulisi viimeistään soittavan hälytyskelloja tappeluiden kitkemiseksi.

Hehkutuksellakin on rajansa, varsinkin jos se kohdistuu hölmöläisten hommaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös