Mielipide

Miro Heiskanen on lääke Leijonien potentiaaliseen kompastuskiveen

MAAJOUKKUE / Kolumni
Miro Heiskanen pystyy avaamaan Leijonien peliä usealla eri tavalla. Hänen ansiostaan joukkueen hyökkäyksiinlähdöt nopeutuvat.

Leijonat on kahdessa ensimmäisessä pelissään pystynyt viemään kiekon köykäisempien vastustajien kenttäpäätyyn ja pitämään paineen siellä pitkillä vaihdoilla ja kulmapyörityksillä. Otteluiden hallinta on ollut sinivalkoisilla.

Norja ja Latvia pyrkivät haastamaan Leijonia kamppailupelaamisella, mutta arvatenkin jäivät lopulta kilvoittelussa kakkosiksi. Suomen haasteeksi saattaa muodostua pelinopeampia vastustajia vastaan se, kuinka vikkelästi työteliäs viisikko pystyy sykkimään yli keskialueen.

Dallas Starsin huippupuolustaja Miro Heiskanen tuo omalla osaamisellaan ja pelaajaprofiilillaan päävalmentaja Jukka Jalosen pelikirjaan muutaman sivun lisää. Heiskanen pystyy antamaan aivan eri luokkaa olevia avaussyöttöjä kuin nyt jalkeilla olevat oman pään toivot.

Ilman häntä puolustus olisi saattanut joutua vaikeuksiin kovaa päälle tulevien joukkueiden kanssa.

Lisäksi nuori tähti on erinomainen luistelija ja pääsee liikkeellään ohi vastustajan kärkikarvaajasta.

Heiskanen tuo kentällä ollessaan myös muille kenttäpelaajille vaihtoehtoja. Pelikaverit voivat hakea rahtusen ovelammin tiloja, joihin Stars-taituri voi pikkumustan syöttää. Näin Leijonat pääsee myös potentiaalisille maalipaikoille aiempaa sukkelammin.

Uudenlaisen elementin tuominen peliin vie tietysti oman aikansa, mutta turnauksen alkulohkokin on vielä sen verran alkutekijöissään, että Heiskanen ehtii totutella Leijoniin ja Leijonat ehtii totutella Heiskaseen ennen kuin ratkaisevat pelit ovat käsillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös