Mielipide

Koovee uhmaa pelaajamateriaalillaan Mestis-paikkaansa

MESTIS / Kolumni
Jääkiekkoliiton alaisen Mestiksen kauden alkuun on enää vähän päälle kuukausi, mutta silti Kooveen pelaajamateriaali näyttää heikoimmalta vuosiin.

Tampereen Koovee nousi Mestikseen useamman mutkan kautta. Tamperelaisryhmä pääsi täpärästi kuudennelta sijalta ylempään jatkosarjaan, jossa joukkue jäi viimeiseksi. Pudotuspeleissä peli alkoi kulkea eikä Koovee suostunut häviämään kuin kerran.

Karsinnoissa Kooveella ja JHT:lla ei ollut palaa haastaa rutinoituneita Mestis-joukkueita, mutta Espoo Unitedin konkurssin takia kumpikin Suomi-sarjan kärkijoukkueista sai hakea Mestis-lisenssiä. JHT oli urheilullisin perustein etusijalla, mutta kalajokiset eivät hakeneet Mestis-lisenssiä, jolloin Kooveelle avautui paikka nousta Mestikseen. Legendaarisen Kooveen nousu oli tapahtunut, ja sisältäpäin tulleet puheet eivät vähentäneet odotuksia tulevalle kaudelle tamperelaisjoukkuetta kohtaan.

Joukkueen valmennus koostuu tunnetuista nimistä, kun päävalmentajana toimii 20 vuotta valmentanut Juha Pajuoja. Joukkueenjohtajana jatkaa yli 500 Liiga-ottelua pelannut Juha Järvenpää. Maalivahtivalmentajaksi ryhtyy viime kaudella Imatran Ketterässä pelannut Jere Myllyniemi. Joukkueen johtohenkilöt ovat rutinoituneita ammattilaisia, mutta miksi tämä ei näy pelaajamateriaalissa?

Koovee on tehnyt pelaajasopimuksen kaikkiaan 15 pelaajalle. Joukkueen kokenein pelaaja ylemmistä sarjoista on Erno Hopponen, joka on pelannut kaikkiaan viisi peliä Liigassa ja 38 Mestiksessä. Joukkue koostuu Suomi-sarja-jyristä ja pirkanmaalaisten seurojen junioreista. Kooveen pelaajamateriaali ei riittäisi edes Suomi-sarjassa kärkisijoituksiin. Kooveessa kärkisenttereinä aloittanevat Niki Huovinen ja Erik Ahopelto, kun samaan aikaan Nokialla Tomi Wilenius kyyristyy ottamaan aloitusta.

Koovee yrittää avainta onneen koeaikapelaajilla, joita on kertynyt jo yhdeksäntoista. Osa pelaajista herättää ihmetystä, miksi he ovat edes päässeet Mestis-joukkueen harjoituksiin. Mestiksen mittapuulla Kooveessa ei ole edes yhtään keskitason pelaajaa. Tampere on kaupunkina vetovoimainen ja Mestis-kiekkoilijalle erinomainen paikka. Jos Koovee ei ole pelaajille houkutteleva paikka, Kooveessa tehdään joitain asioita todella väärin.

Mestiksen lainasäännöt muuttuivat tulevaksi kaudeksi aiempaa hillitympään suuntaan. Yhdellä Mestis-joukkueella ei voi olla kuin viisi kenttäpelaajaa lainalla samanaikaisesti. Kaikki viittaa siihen, että Koovee tulee elämään Ilveksen lainapelaajien panoksesta, mutta kaatumaan laadun vähäisyyteen. Mikäli Koovee saisi lainapelaajien lisäksi yhden kentän laadukkaita pelaajia, puhuttaisiin aivan erilaisesta tilanteesta.

Viimeisimmät nousseet Mestis-joukkueet ovat olleet Imatran Ketterä ja Iisalmen Peli-Karhut. Imatran Ketterä pelasi sensaatiomaisen tulokaskauden sijoittuen kolmanneksi. Iisalmen Peli-Karhuilla taas oli vaikeampaa, kun sijoitus löytyi sarjataulukon alimmalta sijalta. Kaudet eivät ole veljiä keskenään, mutta IPK:n ensimmäisen kauden joukkuetta verrattaessa Kooveen vastaavaan on helppo todeta IPK:n olleen edellä. Mikäli IPK oli selkeä jumbo, Kooveen kausi tulee olemaan ilman merkittäviä vahvistuksia erittäin synkkä.

Joukkue, joka hävisi Ilveksen A-junioreille ja koki sen jälkeen verilöylyn LeKiä vastaan, ei kuulosta kovin uskottavalta Mestis-joukkueelta. Joukkueen tulisi vahvistua roimasti, jotta Mestis-kautta on edes järkevää aloittaa Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös