Mielipide

Mikko Koivu tekee Blue Jacketsin sentteripiiraan pohjasta paksun ja täyteläisen

NHL / Kolumni
Haluamansa siirron saanut Mikko Koivu joutuu keskushyökkääjien täyttämässä Columbus Blue Jacketsissa totisesti uurastamaan lunastaakseen paikkansa vakituisessa kokoonpanossa. Tuskaisen kauden jälkeen Koivulla on kaikki mahdollisuudet saada uralleen uusi kevät.

Mikko Koivu sai kaipaamansa siirron. Columbus Blue Jackets on astetta kilpailukykyisempi joukkue kuin sekavassa murrosvaiheessa vellova Minnesota Wild. 37-vuotiaalla Koivulla on viimeiset mahdollisuutensa saavuttaa Stanley Cup, mutta tyystin eri tarina on se, miten realistista se Blue Jackets -paidassa on.

Viime kausi oli Koivulle vaikea. Puolentoista vuosikymmenen ajan Wildia pelillisesti ja henkisesti johtanut Koivu vajosi kokoonpanohierarkiassa kaiken aikaa alemmas joutuen välillä hakemaan pelivirettä katsomon puolelta. Kapteenin ja seuraikonin vastuun typistäminen jämäminuuteille oli vahva signaali sille, että Wildilla ei ollut Koivun palveluksille enää käyttöä kauden 2019−2020 jälkeen.

Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen ratkaisua on helppo pitää yllättävänä. Joukkueen kokoonpano on täynnä keskushyökkääjiä sekä tarvittaessa sentterin paikalle siirrettäviä laitureita. Pierre-Luc DuboisRiley Nash, Boone Jenner sekä Kekäläisen tuore hankinta Max Domi ovat nimettyjä keskushyökkääjiä, joista monet ovat pelaajaprofiililtaan pitkälti Koivun kaltaisia.

Näytön paikkaansa odottavat lisäksi Eric Robinsonin ja Kevin Stenlundin kaltaiset hiomattomat timantit. Oikeastaan Koivu tuo mukanaan positiivisen ongelman: kolmos- ja nelosketjun keskelle voidaan istuttaa melkein kenet tahansa edellä mainituista herroista tasapainon erityisesti häiriintymättä.

koivu on odottanut saavansa vastuullisempaa peluutusta

Mikään nelosketjun sentterin rooli tuskin tyydyttää Koivua, jolla on allaan turhauttava kausi ja joka on varmasti odottanut pääsevänsä vastuullisempaan tehtävään uudessa seurassa. Kekäläisellä on tiukka paikka pohtia, haluaako Blue Jackets riskeerata ja hidastaa uusien pelaajien urakehitystä sillä, että Koivua peluutetaan kokoonpanossa vakituisesti.

Viisikkohyökkäystä enemmän pelillistä lisäarvoa Koivu tuo alivoimapeluutukseen. Blue Jacketsin viime kauden alivoimaprosentti oli 81,7 (NHL:n 12.), joten parantamisen varaa tällä osa-alueella on. Tunnollisena, vastuuta kaihtamattomana ja fyysisenä puolustussuunnan hyökkääjänä Koivu kykenee omalla esimerkillään nostamaan Blue Jacketsin alivoimapelaamisen tasoa.

Koivu tuo Blue Jacketsin pukukoppiin lisäksi joukkueen tarvitsemaa johtajuutta ja rauhallista, kokenutta sillanrakentajaa räiskyvän John Tortorellan ja joukkueen välille.

Pelkästään siitä hyödystä 1,5 miljoonaa dollaria on pieni hinta.

Juttua muokattu 11.10. klo 14:55. Pelipaikkatarkistuksen jälkeen poistettu Gustav Nyquist ja Alexandre Texier keskushyökkääjien listauksesta.

Juttua muokattu 12.10. klo 03:45. Lisätty maininta Max Domista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös