Mielipide

Meinaako Jalonen, että "Mörkö" tekee taas ratkaisumaalit? Finalistien dumppaaminen MM-leijonista järsii maalinteon syvyyttä

LIIGA / Kolumni
MM-kultaa puolustava Suomen jääkiekkomaajoukkue lähtee kohti kisoja kahden vuoden takaa tutulla reseptillä. Liigafinalistien jättäminen ulkopuolelle nostaa kysymyksen siitä, onko maalintekijöitä tarpeeksi.

Jere Lehtisen ilmoitus Suomen maajoukkueen linjanvedosta liigafinalistien suhteen ei tullut täytenä yllätyksenä, mutta särähtäähan se hieman korvaan. Liigafinaalien pelaajia ei siis nähdä MM-jäillä.

Metodi on tuttu kahden vuoden takaa, mutta aiheuttaa silti otsaryppyjen kasautumista: oletteko nyt aivan varmoja tästä?

Leijonien leirityksessä riittää laadukkaita pelaajia, mutta maalintekotaito on kriittisillä laseilla suorastaan toivon, onnen ja hyvän tahdon varassa.

Noh, Jukka Jalosen auktoriteetti riittänee asiassa. Riittävän pitkä leiritys, joukkueen nivoutuminen ja pelitavan iskostuminen selkärankaan olivat avainelementtinä siihen, että MM-kullasta tuli totta keväällä 2019. Se näyttää olevan homman nimi nytkin. Yhteisö ja paras joukkue − riittävästi laadukkaita paikkoja ja maaleja.

Käydäänpä hommaa silti läpi. Liigafinalistien dumppaaminen näyttää lähinnä syövän maalintekopotentiaalin syvyyttä. Oletteko siis todellakin aivan varmoja?

Maalivahtien suhteen kaikki näyttää jämäkältä. Kun Kevin Lankinen matkustaa todennäköisesti maajoukkueen mukaan, on kasassa jämerä paketti, johon ei Lassi Lehtisellä olisi vielä asiaa − huolimatta hänen huikaisevasta kaudestaan.

Pakistoon lisätty Miika Koivisto täydentänee porukan riittävän vahvaksi. Tšekin turnauksessa leijonapaidassa nähdään todennäköisesti vielä kisajoukkueesta putoavia pelaajia, mutta turnaukseen matkaa niin kova kokonaisuus, ettei Vili Saarijärven poissaolo sitä heikennä. Hänen vuoronsa tulee vielä.

Hyökkäyksen syvyys on oma lukunsa. Sentteriosasto näyttää olevan kovassa iskussa ylhäältä alas, mutta laidoille kaipaisi lisää muutakin kuin luotettavan työnteon kipinää. Tulikuuma Arttu Ruotsalainen saapuu mukaan potentiaaliseksi ykköstykiksi, mutta sen jälkeen nimissä pyörii monenlaista seppää. Riittääkö syvyyttä?

Teemu Turunen saa nyt viime kerralla finaalien takia väliin jääneen mahdollisuutensa. Laadukkaiden Liigan pudotuspelien päätteeksi olisi mielellään nähnyt vielä Lauri Pajuniemen, Aleksi Saarelan tai Eetu Koivistoisen ainakin testipelien verran kokeilussa. Leijonien leirityksessä riittää laadukkaita pelaajia, mutta kriittisillä laseilla maalintekotaito on suorastaan toivon, onnen ja hyvän tahdon varassa.

Jalosen tiimillä on vakuuttavat referenssit toiminnastaan. Jalonen näyttää olevan maalintekotaidon riittävyydestä varma. Suomen MM-menestyksen kannalta kuitenkin neuvon ja toivon, ettei ratkaisumaalien teko tänä vuonna ole niukasti neloseen mahtuvan Marko "Mörkö" Anttilan suonenvetojen varassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle