Mielipide

Maski päähän ja kiekko jäähän – järeämmät maskisuositukset luovat toivoa isommista yleisömääristä

LIIGA / Kolumni

Ei se tietenkään kaikista miellyttävin asuste ole.

Omalla kohdallani kasvomaskin kanssa isoimmat ongelmat lienevät aivan liian pitkäksi kasvaneen koronaparran kutiaminen ja satunnaisesti käyttämieni silmälasien huurtuminen.

Loppupeleissä melko pieniä murheita, eikö?

Mielipiteitä löytyy myös sen puolesta, että maskit tekevät ottelun seuraamisen epämukavaksi. Peli kaukalossa ei toki muutu miksikään, vaikka sitä seuraisi jätesäkki päässä.

Maskin käyttö on lähes mitätön vaiva siitä, että pienennät muiden katsojien riskiä koronatartunnan saamiseen.

Liigaseuroista JYP näytti rohkaisevaa esimerkkiä muille, kun se ilmoitti edellyttävänsä kasvomaskin käyttöä kaikilta katsojilta perjantain kotiavauksessaan. Myös esimerkiksi Jukurien kotiotteluissa on maskipakko yhdessä katsomolohkossa.

Muistakin seuroista on nähty erinomaisia ryhtiliikkeitä. TPS julkaisi mainion videon turvallisesta ottelutapahtumasta. KalPan hyökkääjä, ja itsekin koronan sairastanut Aapeli Räsänen puolestaan kirjoitti puhuttelevan tekstin maskien käytön tärkeydestä.

Liigaseurat eivät häviäisi siinä yhtään mitään, jos kasvomaskien edellytys olisi toimintamallina joka paikassa.

Vaikka kaikissa liigahalleissa onkin tällä hetkellä voimassa yleisörajoituksia, niin hallien saaminen edes siihen nykyiseen maksimikapasiteettiin tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Syynä on se, että monet ihmiset ovat hyvin varovaisia otteluihin menemisen suhteen.

Peli kaukalossa ei toki muutu miksikään, vaikka sitä seuraisi jätesäkki päässä.

Pelkästään katsomorajoitusten takia liigaseurojen taloudelliset tilanteet ovat vaikeutuneet dramaattisesti.

Maskien vaatiminen kaikilta katsojilta voisi kuitenkin olla ehdottoman elvyttävä keino tässä tilanteessa.

Ihmisten eli maksajien epävarmuus hälvenee, kun luotto ottelutapahtuman turvallisuuteen kasvaa. Maskit lisäävät turvallisuudentunnetta ja se tunne kannustaa ihmisiä halleille.

Jollain aikavälillä halleissa voi olla tähän nojaten yleisöä maksimimäärän verran säännöllisemmin.

Uskon, että sinäkin haluat katsoa jääkiekkoa mielummin vaikka maski naamalla, kuin että mitään pelejä ei pelattaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
NHL tuomitsi Evander Kanen tuhtiin pelikieltoon koronasääntöjen rikkomisesta − ESPN: hyökkääjä väärensi rokotustodistuksensa
19.10.2021 10:54
Kanen panna kestää 21 runkosarjaottelun ajan. Kaneen kohdistui myös syytöksiä kotiväkivallasta, mutta tutkinnassa ei löytynyt siitä riittävää näyttöä.
Uutinen
HPK:n ja Pelicansin välinen harjoitusottelu peruttiin vain hetkeä ennen avauskiekkoa – syynä Pelicansin joukkueen jäsenen koronatartunta
2.9.2021 19:08
Peruutuksesta tiedotettiin noin kymmenen minuuttia ennen ottelua. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joukkueet ehtivät käydä jäällä lämmittelemässä normaalisti.
Haastattelu
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"
28.8.2021 9:30
Kallioniemen mukaan Liiga-seurat ovat rokottautuneet ahkerasti. Alkavalla kaudella joukkuekaranteenien uhka on poistumassa.

Lue myös