Mielipide

Maski päähän ja kiekko jäähän – järeämmät maskisuositukset luovat toivoa isommista yleisömääristä

LIIGA / Kolumni

Ei se tietenkään kaikista miellyttävin asuste ole.

Omalla kohdallani kasvomaskin kanssa isoimmat ongelmat lienevät aivan liian pitkäksi kasvaneen koronaparran kutiaminen ja satunnaisesti käyttämieni silmälasien huurtuminen.

Loppupeleissä melko pieniä murheita, eikö?

Mielipiteitä löytyy myös sen puolesta, että maskit tekevät ottelun seuraamisen epämukavaksi. Peli kaukalossa ei toki muutu miksikään, vaikka sitä seuraisi jätesäkki päässä.

Maskin käyttö on lähes mitätön vaiva siitä, että pienennät muiden katsojien riskiä koronatartunnan saamiseen.

Liigaseuroista JYP näytti rohkaisevaa esimerkkiä muille, kun se ilmoitti edellyttävänsä kasvomaskin käyttöä kaikilta katsojilta perjantain kotiavauksessaan. Myös esimerkiksi Jukurien kotiotteluissa on maskipakko yhdessä katsomolohkossa.

Muistakin seuroista on nähty erinomaisia ryhtiliikkeitä. TPS julkaisi mainion videon turvallisesta ottelutapahtumasta. KalPan hyökkääjä, ja itsekin koronan sairastanut Aapeli Räsänen puolestaan kirjoitti puhuttelevan tekstin maskien käytön tärkeydestä.

Liigaseurat eivät häviäisi siinä yhtään mitään, jos kasvomaskien edellytys olisi toimintamallina joka paikassa.

Vaikka kaikissa liigahalleissa onkin tällä hetkellä voimassa yleisörajoituksia, niin hallien saaminen edes siihen nykyiseen maksimikapasiteettiin tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Syynä on se, että monet ihmiset ovat hyvin varovaisia otteluihin menemisen suhteen.

Peli kaukalossa ei toki muutu miksikään, vaikka sitä seuraisi jätesäkki päässä.

Pelkästään katsomorajoitusten takia liigaseurojen taloudelliset tilanteet ovat vaikeutuneet dramaattisesti.

Maskien vaatiminen kaikilta katsojilta voisi kuitenkin olla ehdottoman elvyttävä keino tässä tilanteessa.

Ihmisten eli maksajien epävarmuus hälvenee, kun luotto ottelutapahtuman turvallisuuteen kasvaa. Maskit lisäävät turvallisuudentunnetta ja se tunne kannustaa ihmisiä halleille.

Jollain aikavälillä halleissa voi olla tähän nojaten yleisöä maksimimäärän verran säännöllisemmin.

Uskon, että sinäkin haluat katsoa jääkiekkoa mielummin vaikka maski naamalla, kuin että mitään pelejä ei pelattaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Kolumni
Pitsiturnaus saa täydet katsomot, mutta nuoret kiekkoilijat odottavat pihalla − hallitus pettää lupauksensa nuorille urheilijoille
9.4.2021 13:02
Suomen hallituksen perjantaina julkaiseman koronapandemian exit-suunnitelman mukaan ensimmäisenä halutaan purkaa lapsia ja nuoria koskevia rajoituksia. Todellisuudessa aivan vihonviimeiseksi jonon perälle on heivattu nuoret urheilijat.
Uutinen
Vancouver Canucks vahvisti koronavariantin iskeneen seuraan – tällä hetkellä tartuntoja jo 25
8.4.2021 6:30
Canucksin joukkue käy parhaillaan läpi koronavirusta synkän kaavan kautta.
Haastattelu
Miro Nalli karautti karanteeniarjesta Ilveksen tehomieheksi − "Ajattelin, että jos saan maalivahdin sivuttaisliikkeeseen, niin samalta puolelta voi aueta tilaa"
6.4.2021 21:57
Ilves palasi koronakaranteenista ottelussa Sportia vastaan eikä antanut isännille sanan sijaa. Tupsukorvien laituri Miro Nalli kertoi, miten pelaaminen tauon jälkeen sujui ja millaista kahden viikon karanteenia oli viettää.

Lue myös