Mielipide

Loukkaantuneen Donskoin tilalle nostettu O’Connor on ollut Avalanchelle muutos parempaan

NHL / Kolumni
Colorado Avalanchen puolustuspelaaminen on toiminut paremmin ilman Joonas Donskoita.

Joonas Donskoi summasi tehot 1+2 neljässä Arizona Coyotesia vastaan pelaamassaan ottelussa, mutta suomalaishyökkääjä on ollut määrittelemättömän loukkaantumisen vuoksi sivussa Colorado Avalanchen neljästä viimeisimmästä pelistä. Avalanche on voittanut näistä peleistä kolme ja venyttänyt ottelusarjan seiskapeliin.

Donskoin tilalle kokoonpanoon nousi Logan O’Connor, jonka aiempi NHL-ura käsitti vain 21 runkosarjapeliä. Toisen polven NHL-kiekkoilija on tuonut Avalanchen peliin ensisijaisesti fyysisyyttä ja energiaa, mikä on tarkoittanut myös paineen pysymistä hyökkäysalueella.

O’Connor on nimittäin Avalanchen parhaiten suoriutunut pelaaja, kun mitataan vastaanotettua maaliodottamaa ja korkean todennäköisyyden laukauksia. Erityisesti suhteessa Donskoihin O’Connorin suoritustaso on merkittävästi parempi, tosin yhdysvaltalaisen peliaikaotantakin on vähäisempi.

O'Connor on omalla työteliäällä panoksellaan auttanut Avalanchea lopulta enemmän kuin hyökkäysorientoitunut Donskoi

Väkevästi taklaava hyökkääjä on neljässä pelissään laukonut vain kahdesti ja tehoillut yhden syöttöpisteen verran, mutta energinen pelityyli on kuitenkin edistänyt hyökkäyspelaamista. Donskoi ei kahdessa Stars-pelissään luonut sen paremmin tehoja kuin maaliodottamaakaan, vaan oli puolustussuuntaan lähinnä rasite.

O’Connor ei ole aikuisena millään sarjatasolla ollut pistemies, mutta työteliään hyökkääjän nosto kokoonpanoon on kuitenkin auttanut Avalanchea.

Donskoi oli kahdessa pelaamassaan Stars-ottelussa joukkueensa huonoimpia hyökkääjiä, mutta O’Connor suoriutui saman tien paremmin. Tehoja on irronnut ykkösketjun lisäksi myös Nazem Kadrilta ja André Burakovskylta, joten Donskoin poissaolo ei ole pelaamisessa erityisesti näkynyt.

Päinvastoin, O’Connor on omalla työteliäällä panoksellaan auttanut Avalanchea lopulta enemmän kuin hyökkäysorientoitunut Donskoi. Puolustamalla kun voitetaan mestaruuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös