Mielipide

Lindbäckin ja Hännikäisen jatkosopimukset Jokereille imagollisesti merkittävät

KHL / Kolumni
Helsingin Jokerit julkaisi neljä uutta jatkosopimusta KHL-kaudelle 2021-22. Niistä merkittävimmät ovat maalivahti Anders Lindbäckin ja laitahyökkääjä Markus Hännikäisen kahden vuoden jatkosopimukset. Kumpikin sopimus on Jokereille imagollisesti todella merkittävä.

Helsingin Jokereiden vaiherikas kausi KHL:ssä päättyi neljään peräkkäiseen tappioon Lokomotiv Jaroslavlille pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Valmennus- ja seurajohto olivat syystäkin pettyneitä tapahtuneeseen. Omistaja- ja urheilujohtaja Jari Kurri kertoi vastikään pettymyksestään organisaation toimintaan sekä julisti selvitystyöt epäonnistumiselle alkaneeksi.

Jokerit tuli ensimmäisten sopimusuutisten kanssa ulos torstaina, kun joukkue tiedotti neljästä jatkosopimuksesta ja ruotsalaispuolustaja Jonathan Pudasin sopimuksen purusta. Sopimusta oli vielä ensi kausi jäljellä.

Jatkosopimuksen Jokereihin saivat kahdeksi vuodeksi ruotsalaismaalivahti Anders Lindbäck, kanadalaispuolustaja Alex Grant ja jokerikasvatti, laitahyökkääjä Markus Hännikäinen. Vuoden jatkosopimuksen joukkueeseen teki rotaatiohyökkääjä Henri Ikonen.

Ikosen ja Grantin sopimukset ovat ymmärrettäviä. Joukkue haluaa säilyttää jatkuvuuden mukana kahden pitkäaikaisen pelaajan voimin.

Lindbäckin ja Hännikäisen sopimukset ovat imagovoittoja.

Ruotsalainen entinen NHL-maalivahti saapui Jokereihin Torpedosta vahvan kauden jälkeen. Lindbäck aloitti haparoiden, mutta otti kauden mittaan ykkösmaalivahdin paikan Jokereissa.

Lähes kaksimetrisen maalivahdin jatko luo turvaa tulevaisuuteen, sillä Jokereilta on epäonnistuneiden hankintojen takia selkeä ykkösmaalivahti puuttunut sitten Karri Rämön.

Rämöä ja Lindbäckiä yhdistävä tekijä on lievä herkkyys loukkaantumisille, mutta nämä huolet ovat hoidettavissa laadukkaalla kakkosmaalivahdilla, joka saa aloittaa runkosarjassa yli 20 peliä.

Hännikäisen jatko on merkittävä Jokereiden uskottavuuden ja fanien kannalta. Mikäli Helsingin Jokerit haluaa organisaationa olla tulevaisuudessa pääkaupunkiseudun pitkäaikaisia jokerifaneja koskettava asia tulee joukkueen saada hankittua omia kasvatteja pelaamaan narripaita päällä. Hännikäinen on yksi näistä.

Hännikäisestä nousi myös runkosarjan ja pudotuspelien aikana selvästi esiin se, että tämä pelaaja ei ole mennyt Jokereihin vain pelaamaan sekä nauttimaan palkasta, vaan Hännikäinen oli yksi niitä harvoja pelaajia, jotka vielä tappioasemassakin teki töitä kahteen suuntaan.

Jokerit ovat valinneet suuntansa. Oletettavasti kokeneet pelaajat kuten Sami Lepistö, Peter Regin, Veli-Matti Savinainen ja Antti Pihlström ovat pelanneet viimeiset pelinsä joukkueen paidassa.

Organisaatiolla on hyvä mahdollisuus kääntää laivansa kurssia ja tehdä Jokereista otollisemman paikan läpimurtoa kansainvälisille kentille tavoitteleville pelaajille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös