Mielipide

Liigan johdossa ei tunnuta uskovan suomalaisseurojen CHL-menestykseen

CHL, LIIGA / Kolumni
Tälläkin kaudella CHL:ää pelaavien suomalaisjoukkueiden otteluohjelma on aiheuttanut keskustelua. Viimeksi keskipisteessä oli Mikkelin Jukurit.

Jukurit pelasi tiistaina Champions Hockey Leaguen puolivälierän Luulajassa. Mikkeliläisten ohjelmaa ajatellessa osasi odottaa vaikeata iltaa, ja niin se olikin, kun ruotsalainen kotijoukkue vei voiton maalein 5−1.

Jukurit joutui CHL-otteluun pahassa otteluruuhkassa. Viime viikon perjantaina ja lauantaina ohjelmassa olivat tuplapelit SaiPaa vastaan, ja päivää ennen CHL-kohtaamista mikkeliläisjoukkue pelasi vielä Helsingissä HIFK:ta vastaan. Jukurit nappasi täydet pisteet kaikista kolmesta Liiga-kohtaamisesta, mutta energian puute näkyi CHL-ottelussa, ja sen päävalmentaja Olli Jokinen myönsi.

Jokinen oli etukäteen puhunut junioreilla pelaamisesta HIFK:ta vastaan, mutta päätyi lopulta peluuttamaan Helsingissä parasta miehistöään. Liigaottelun kannalta tulos olikin hyvä, mutta CHL:ssä varmasti heikompi kuin mitä toiveissa oli.

Pelipäivän siirto oli jo alkujaankin varsin erikoinen, sillä peli oli siirretty Jukurien aiemman CHL-ottelun, neljännesvälierän tieltä. Tästä pystyy vetämään johtopäätöksen, että sarjaohjelman laatijat eivät uskoneet siihen, että Jukurit selviäisi alkulohkostaan jatkoon.

Vertailun vuoksi muilla CHL:ään osallistuneilla suomalaisjoukkueilla, eli Tapparalla, Ilveksellä ja TPS:llä, ei ollut merkitty peliä CHL:n neljännesvälierälle varatulle pelipäivälle, eikä sen jälkeiselle.

Se, mihin ottelu siirrettiin, antoi myös ajatuksen siitä, että Jukurien oletettiin putoavan neljännesvälierässä. Mutta mikkeliläisryhmä eteni jatkoon, ja siten se joutui keskelle pahaa otteluruuhkaa.

Toinen CHL:ssä mukana oleva suomalaisjoukkue, Tappara, sai siirretyksi ensi viikon maanantaille alkujaan merkityn ottelun, mutta sekin sijoitettiin päivälle, jolloin on tarkoitus pelata CHL:n välierä.

Mitään uuttahan tässä ei ole, sillä muutama vuosi sitten JYPillä oli neljän ottelun suma viiteen päivään CHL-finaalia edeltävällä viikolla. JYP lähetti suosiolla HIFK-vierasotteluun junioripitoisen joukkueen ja HIFK ottikin helpon voiton.

Olisi parempi, jos Liigan otteluohjelmassa tehtäisiin selvä ja julkinen ennakkosuunnitelma CHL:ää urakoivien joukkueiden kanssa. Lähtökohtaisesti yksikään sarjaottelu ei saisi osua CHL-ottelulle varatulle tai sen vierekkäiselle päivälle.

Loppukauteen voi joukkueelle huoletta sijoittaa neljän pelin viikon. Samalla voi ilmoittaa, että mikäli tie katkeaa CHL:ssä ennen kauden huipennusta, liigapeli siirtyy aiempaan ajankohtaan, joka oli jätetty varmuuden vuoksi vapaaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös