Mielipide

Liigan fantastisessa rokotekattavuudessa ei ole hävettävää – repikää seurat ilo irti aiheesta

LIIGA / Kolumni
Kaikki tiedot seuroilta, pelaajayhdistykseltä ja Liigalta viittaavat siihen, että liigapelaajien ja joukkueiden muiden jäsenien rokotekattavuus on erittäin hyvällä tasolla. Tätä kynttilää ei ole nyt mitään syytä pitää vakan alla, vaan julistaa ilosanomaa kovaäänisesti.

Niin Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kuin pelaajayhdistyksen uusi toiminnanjohtaja Risto Kauppinen kertoivat, että heidän tietojensa mukaan Liigan seuroissa koronarokotteita on käyty ottamassa erittäin suurella innolla.

Kun liki kaikki pelaajat ovat jo tuplarokotettuja ja pukukopin huonoimmille paikoille istutettavat junnutkin saavat toisen annoksensa koronarokotetta pian, on erikoista, että tästä ei ole pidetty Liigassa kovempaa ääntä. Vielä kummallisempaa on esimerkiksi TPS:n kaltainen lähestymistapa. Kun Jatkoaika tiedusteli seuran tilannetta, ei seuralta saatu "ei kommenttia" –lausuntoa, vaan ylipäänsä kieltäydyttiin edes haastattelutilanteesta aiheeseen liittyen.

Ensinnäkin tilanne on tietysti itse Liigan, seurojen ja pelaajien kannalta erinomainen. Kun rokotekattavuus joukkueen sisällä on korkealla tasolla, välttyy se todennäköisesti tartunnoilta ja vähintäänkin karanteeneilta. Se taas takaa, että kautta päästään viemään läpi toivottavasti mahdollisimman normaalisti.

Toiseksi seuroilla olisi fantastinen tilanne toimia positiivisina mielipidevaikuttajina. Pelaajat ovat ihailtuja ja fanitettuja ihmisiä paikkakunnillaan. Vaikka THL ei maksakaan Liigalle rokotteiden puolesta kampanjoinnista, nyt olisi loistava sauma tulla asian kanssa esille omille yleisöille, kuten Vaasan Sport ja Lahden Pelicans ovat näyttäneet erinomaista esimerkkiä.

Eikä seurojen tule tehdä tätä vain sen takia, että ne toimisivat yleisesti hyväntekijöinä yhteiskunnassa. Halusimme sitä tai emme, maamme hallitus on sitonut massatapahtumien – kuten Liiga-otteluiden – järjestämisen ilman rajoituksia saavutettavaan rokotekattavuuteen väestön joukossa.

Mitä suurempi osa kannattajista katsomoissa koko kauden aikana on rokotettuja, sitä paremmin turvassa koronalta koko Liiga-yhteisö on.

Jos joku seuraa mediaa valikoivasti, voi rokotekattavuudesta saada myös virheellisen kuvan. Rokotteen ottamatta jättäminen on erittäin harvinaista ja sellaiset henkilöt ovat vahvasti vähemmistössä. Tässäkin asiassa Liigan ja seurojen viesti voisi ohjata jääkiekkoa seuraavien ihmisten ja laajemmin koko yhteiskunnan ajattelua tähän suuntaan.

Kun oma kiekkojoukkueesi Sportin tapaan toteaa, että me olemme muuten ihan kaikki tuplarokotettuja, ei asiasta jää epäselvyyttä. Eikä se tarkoita, että jokaista pelaajaa pitäisi edellyttää rokottautumaan. Jo se viesti, että meillä koko yhteisöllä on rokotekattavuus samalla tasolla kuin yli 80-vuotiailla kertoo tarpeellisen: älä hyvä fani jää paitsioon!

Siis rohkeasti ottamaan kantaa! Seuroissa on jo varmistettu, että oma pesä on kunnossa ja kausi parhaalla mahdollisella tavalla turvattu. Nyt omat korret kekoon sen puolesta, että näin on koko lätkäkansallamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös