Mielipide

Les Lancaster on yksi Ilveksen historian tärkeimmistä ulkomaalaispuolustajista

LIIGA / Kolumni
Lancaster on tehnyt jo nyt lähtemättömän vaikutuksen Tampereella. Hänestä voidaan puhua samoissa lauseissa tupsukorvien historian merkittävimpien ulkomaalaispuolustajien kanssa.

Ilves-mielinen kansa kohisi, kun tupsukorvat ilmoittivat tehneensä sopimuksen Les Lancasterin kanssa. Hurjat tehot ECHL:ssä paukuttanut yhdysvaltalainen oli jälleen kerran se myyttinen "rightin pakki", jonka Ilveksen ja monen muun liigajoukkueen kannattajat haluavat puolustukseen mättämään pisteitä ja loistamaan valokeilassa.

Nyt, puolitoista kautta Lancasterin saapumisen jälkeen on selvää, että hän on juuri tuohon tarunhohtoiseen muottiin istuva tykki. Pisteitä on tullut ja kansa on hurrannut, usein.

Allan Measures on Ilveksen kautta aikojen paras pistemies ulkomaalaisista puolustajista ja Cory Murphy on listan toisena. Kaksikosta Measures pelasi pitkään tupsukorvissa ja Murphy mätti kovia tehoja. Kumpikin muistetaan Tampereella yhä hyvin.

LANCASTER ON ILVEKSESSÄ AIKANA, JOLLOIN SEURALLA PYYHKII JOKAISELLA MITTARILLA HYVIN.

Siirtyminen legendaarisesta Hakametsästä Nokia-areenalle on mahdollistanut Lancasterille ja muille virtuooseille Suomessa ennenkokemattoman foorumin esitellä kykyjään. Yhdysvaltalainen on pystynyt täyttämään myös uuden, valtavan pyhätön aurallaan.

Measuresin pitkän jakson aikana Ilves pystyi kilvoittelemaan mestaruudesta, Murphy taas taidollaan riemua yleisölle lyhyen visiittinsä aikana. Lancaster on Ilveksessä aikana, jolloin seuralla pyyhkii jokaisella mittarilla hyvin. Se helpottaa osaltaan hänen näkymistään otsikoissa.

Ei sovi myöskään väheksyä Lancasterin Ilvekselle tuomaa ulkopelillistä markkina-arvoa. Tupsukorvien juonikas markkinointikoneisto jauhaa puolustajasta jatkuvalla syötöllä uusia vetonauloja. Les is more, ja niin edelleen. Pisteitä takova puolustajatykki on varmasti mukava markkinoitava.

Lancaster on kaiken tämän lisäksi todella miellyttävä persoona ja kannattajien suuntaan helposti samaistuttava tyyppi. Stereotypisen pohjoisamerikkalaisen kohteliaisuuden alla pulppuaa oikeasti kiinnostava ja tykättävä ihminen.

Lancasterin tarina Ilveksessä jatkuu vielä ainakin kolmannen kauden ajan, mutta hän on nyt jo jättänyt jälkensä seuran rakastetuimpien ulkomaalaispuolustajien joukkoon.

Muokattu: 14.12.2022, kello 21.34: Poistettu virheellinen rinnastus Ryan Glenniin pistetilastossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös