Mielipide

Leijonat saa kotikisoissa osansa Liigan lämmittämästä Tampereen kiekkohuumasta

MAAJOUKKUE / Kolumni
Leijonien jokainen MM-kisaottelu on aika lailla loppuunmyyty ja kenraaliharjoituksessa Sveitsiä vastaan oli mahtava tunnelma. Uuden areenan myötä Tampereelle syntynyt kiekkohuuma elää ja voi hyvin myös kotikisoissa.

Moni tamperelainen kiekkokuluttaja epäili Nokia Arenan valmistuttua, syntyykö tulevissa otteluissa hienoa karnevaalitunnelmaa, kuten legendaarisessa Hakametsässä. Luulo osoittautui vääräksi, sillä tamperelaisittain pitkälle edenneellä Liiga-kaudella nähtiin katsomossa varsin hyvää meininkiä ja yleisöä runsain määrin. 

Leijonat voi kiittää Tampereelle syntynyttä kiekkohuumaa, sillä tulevissa kotikisoissa isäntämaan jokainen ottelu on myyty melkein ääriään myöten täyteen. Myös kenraaliharjoituksessa Sveitsiä vastaan kymmentuhatpäinen yleisö nautti kiekkoviihteestä sekä tulevien kisojen kisailmeestä. 

Leijonien ottelussa pystyi aistimaan yhteisöllisyyden tunnetta, jota oli ilmassa myös Liiga-otteluissa. Näissä karkeloissa suurin osa yleisöstä kannattaa kuitenkin yhtä ja samaa joukkuetta, eikä kaukalosta tuttua vastakkainasettelua nähdä katsomon puolella. Katsojat vauvasta vaariin ovat yhtä suurta perhettä leijonahuumassa, sillä kisat kotimaassa ja etenkin omassa kotikaupungissa ovat harvinaista herkkua. 

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF pohtii parhaillaan, saadaanko Tampereelle myös kevään 2023 MM-karnevaalit. Se, jos jokin olisi lottovoitto jo valmiiksi kiekkohuumassa kylpevälle Tampereelle, eikä kisaorganisaatiota tarvitsisi kouluttaa uudelleen tämän kevään oppien myötä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle