Mielipide

Lasinilkka vai kultaranne? – Henrik Borgström voi olla HIFK:lle huippuvahvistus tai täydennysmies sairastuvalle

LIIGA / Kolumni
Loukkaantumisten runtelema HIFK-hyökkäys sai täsmävahvistuksen Henrik Borgströmistä. Seurassa kannattaa kuitenkin kokeilla kaikki poppakonstit, että huippuhankinta pysyy ehjänä.

Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, aavistus on yleensä oikea.

Näinä poikkeuksellisina aikoina Liigaan on kuitenkin pystytty hankkimaan yllättävän kovia vahvistuksia, joten tutkani ei piipannut, kun HIFK hankki NHL:nkin portteja kolkutelleen Henrik Borgströmin – vaikka hälytyskellojen olisi näemmä pitänyt soida.

Isokokoinen ja NHL:ään ensimmäisellä kierroksella varattu 23-vuotias keskushyökkääjä olisi mahtunut kovempiinkin sarjoihin, kuten Jokereihin, jonne häntä keväällä vahvasti huhuiltiin. Toki miellyttävämmät olosuhteet, parempi koronatilanne ja tausta HIFK-organisaatiossa ovat päteviä perusteluja nekin, mutta todellinen syy Borgströmin HIFK-siirtoon lienee kuitenkin viime kauden katkaissut loukkaantuminen sekä ajankohtainen nilkkavamma.

Loukkaantumissuma on sitä luokkaa, että valmennusjohdon on otettava pelikirjan rinnalla käyttöön loitsukirja.

HIFK:n hyökkäyskalusto on Emil Bemströmin, Sebastian Dykin ja Anton Lundellin johdolla erinomainen, ja AHL:ssä tasonsa jo todistaneen Borgströmin hankinta nostaa hyökkääjistön jo Liigan parhaaksi. Loukkaantumissuma on kuitenkin sitä suuruusluokkaa, että HIFK:n valmennusjohdon on pian otettava pelikirjan rinnalla käyttöön loitsukirja, jotta enemmiltä vammoilta vältytään.

Borgströmin hankinta itsessään oli HIFK:lta fantastista toimintaa. Joukkueella on pysyvästi niskassaan menestysodotukset, joten nimekkäitä hankintoja tarvitaan. Borgströmin hankinnassa erityisen mehukasta on, että huhuista huolimatta jokerikasvatti palaa HIFK:n riveihin, mistä nuorukainen aikoinaan Pohjois-Amerikkaan lähti.

Huomionarvoista on sekin, että sopimus on koko kauden mittainen. Borgströmin NHL-unelmaa voisi tällä hetkellä parhaiten palvella ehjä kausi Liigassa isossa roolissa. Esimerkiksi Kärpissä viime kaudella tehoillut Juho Lammikko jäi Borgströmin tavoin Panthers-organisaatiossa sivurooliin, mutta on yhden vahvan liigakauden jälkeen KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskin kärkihyökkääjiä.

Mahdollisesti HIFK tarvitsee vahvistuksia jo ennen Borgströmin kuntoutumista pelaavaan kokoonpanoon, mutta tieto huippusentterin hankinnasta motivoi nykyisiä kärkipelaajia entistä parempiin suorituksiin ja taistelemaan pelipaikoista tulosyksiköissä.

Borgström on Liigaan todella mielenkiintoinen hankinta – ja vielä kiinnostavampi pelaaja, jos pysyy pelikunnossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös