Mielipide

Kun rahaa tehdään, siinä ovat arvot vain tiellä − Kärpät-johdon selkäranka ei riitä disinformaatiota levittävän Juha Kärkkäisen pudottamiseksi vilttiketjuun

LIIGA / Kolumni
Kärpät jatkaa yhteistyötään avoimesti rokotevastaisen ja salaliittosatuja levittelevän Juha Kärkkäisen tavarataloyhtiön kanssa. Kärpissä Kärkkäinen kuuluu "Ykkösketjuun", ja toimitusjohtaja vähättelee rokotevastaisia lausuntoja.

Oulun Kärpät julkaisi maanantaina uudet peliasunsa. Visuaalisesti kyseessä oli tuttu ja turvallinen tilkkutäkki, jossa logo erottuu vain sijaintinsa takia vielä vanhasta muistista.

Juha Kärkkäisen omistaman Kärkkäinen-tavarataloketjun logo porskutti esittelykuvassa keskeisellä paikalla, punavalkoisissa väreissään Kärpät-pelaajien rinnassa. Kärpät ei ole reagoinut, vaikka Kärkkäisen julkinen toiminta on kilometrin verran ristiriidassa tapahtumajärjestämisestä riippuvaisen jääkiekkoseuran kanssa.

Siis tämä Kärkkäinen, joka hehkuttaa Hitleriä, salaliittoja, harjoittaa antisemitismiä. Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittu rikoksentekijä, uusnatsijärjestöjen tukija.

Vankkaa disinformaatiota kustantamissaan lehdissä satojentuhansien levikillä julkaissut agitaattori. Kärkkäisen Magneettimedia julkaisi aiemmin holokaustin kuuden miljoonan kuolonuhrin olevan myytti.

Kärpät? Kärpissä Kärkkäinen kuuluu "Ykkösketjuun".

Jossain vaiheessa kiekkoseuran pitäisi kuitenkin ymmärtää, kenen paikka on ykkösketjussa, ja kenet ohjastaa sivummalle.

Ilmaisu tulee Kärppien kotisivun kunniapaikalta. Tämä siitä huolimatta, että Juha Kärkkäinen luopui yksityisajattelusta ja siirtyi kiihottamisessaan julkiseen toimintaan jo yli vuosikymmen sitten.

Onko Kärkkäisen paikka täten yksityishenkilönä penkillä, vai otetaanko hänet Kärppien yhteistyökumppanina "Ykkösketjuun"? 

Kärkkäisen viimeisin tempaus liittyi koronaan, kun tavarataloketjun omistaja kehotti yrityksen sisäisessä viestinnässä työntekijöitään välttämään rokotteita − saaden päälleen moitteet terveydenhuollon ammattilaisilta sekä työterveysasiantuntijoilta. Työnantaja painostamassa disinformaatiolla.

Liigajoukkueen toimitusjohtaja Tommi Virkkunen jopa vähättelee toimintaa Seuran haastattelussa rinnastamalla sen Halpa-Hallin omistajan rokotevastustajille ärähtävään twiittiin

− Edelleenkin lähden siitä, että yhtiön pitää tehdä kannanottoja eikä yksityishenkilön. Olemme halunneet ne erottaa, kertoo Virkkunen Seuralle.

Tommi Virkkunen, yksityisajattelu ja yksityishenkilön tokaisut hurmoksessa ovat jotain ihan muuta kuin vuosia tietoisesti ja suunnitellusti jaettu disinformaatio, julkaistuissa lehdissä sekä yhtiön sisäisessä sähköpostissa. Kärkkäinen ei jättänyt juttujaan saunanlauteille, ei möläyttänyt jotain pöljää, vaan on julkaissut enimmillään kymmenien ja satojen tuhansien levikillä lehdessään disinformaatiota, ja myös laitonta sisältöä. Määrätietoisesti.

Kärkkäisellä on viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan 658 työntekijää. Määrä vastaa isoa läjää liigajoukkueita ja niiden henkilöstöjä eri rooleissa. Miettikää Liigan toimitusjohtaja kehottamassa alaisiaan jättämään rokotteet väliin.

Rokotteet ovat keskeisessä roolissa liigaseurojen tapahtumanjärjestämisen kannalta. Tapahtumanjärjestäminen on Kärpillekin keskeinen tulonhankintamenetelmä.

Ketäpä varakkaan tavaratalon raha tai ilmaiset ämpärit eivät houkuttelisi, myönnetään. Jossain vaiheessa kiekkoseuran pitäisi kuitenkin ymmärtää, kenen paikka on ykkösketjussa, ja kenet ohjastaa sivummalle.

Mitä Kärpät Kärkkäiselle mahtaa? Ei tarvitse mahtaa, lopetatte vain kumppanuuden.

Viime vuosituhannen lopussa Kärpät nousi konkurssista ja kakkosdivisioonasta Liigaan ja koko Pohjois-Suomen menestystarinaksi. Sen jälkeen Kärpät nousi suomalaisen jääkiekon dynastiaksi ja monessa mielessä seuratyön esimerkilliseksi esikuvaksi. Miljoonia hikipisaroita, älyä, hauista ja yhteistyötä. Edelläkävijyyttä.

Vuonna 2021 Kärpissä ollaan tilanteessa, jossa seurajohdon selkäranka ei riitä edes tuomitun kansankiihottajan ja koronadenialistin pudottamiseksi kokoonpanon ulkopuolelle. 

Viirit katossa kertovat mestaruuksista. Punainen ruutu rinnassa kertoo selkärangattomuudesta. Kun rahaa tehdään, siinä ovat arvot vain tiellä!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös