Mielipide

Kun markkinointiosaaminen korreloi kassatilanteen kanssa − Tapparan tiedotus floppasi

LIIGA / Kolumni
Monet kiekkofanaatikot odottivat vesi kielellä Tapparan keskiyön tiedotetta, mutta suuret odotukset vaihtuivat isoon lässähdykseen.

Aleksander Barkov, Patrik Laine − vai molemmat?

Tätä kysymystä kiekkoa seuraava Suomi pohti siitä lähtien, kun Tappara alkoi puskea sosiaalisessa mediassaan nostatusta ennen varsinaisen keskiyön tiedotteen julkaisemista.

Tapparan sosiaalisen median kanavien kuvajulkaisuissa oli tiedotteen julkaisuajankohdan ja seuran normaalien avainsanojen lisäksi Meidän Seura -avainsana.

Keskiviikkona kelloo 0.00 julkaistu tiedote iski vasten kasvoja kuin märkä rätti ja karisti Tappara-kannattajien märän päiväunen vielä kauemmaksi, sillä haaveiltujen pelaajauutisten sijaan tamperelaisseura tiedotti joukkorahoituksen alkamisesta yhteisöllisessä Meidän Seura -hengessä.

Tälle yhteisöllisyyttä ja rahoitusta tavoitelleelle tiedotteelle olisi riittänyt yksi ainokainen twiitti joillekin toisille Liiga-seuroille. Lopputulos jätti Tapparan kannattajat pettyneiksi. Näin ei pitäisi ison Liiga-organisaation toimia, mikäli se haluaa nostattaa yhteishenkeä.

Tukemalla seuraa rahallisesti saa oman nimensä näkyville suosikkijoukkueensa verkkosivuille, mutta tämä kampanja ei tuo Barkovin tai Laineen kaltaisia pelimiehiä Tapparaan.

Simpsonit-animaatiosarjassa tuttu lause ”Eikö kukaan ajattele lapsiamme?” voisi tässä tapauksessa muuttaa ajatukseen miettimään seurafaneja ja mediaa. Yllättävän ison mediahuomion sai Tapparan kaltaisen Liiga-seuran mysteeritiedote, eikä kyseessä ollut kuin rahoituskampanjan alkaminen.

Kampanja olisi saanut paremman startin eri aikaan tiedotettuna ja siltikin siitä olisi ollut isot otsikot ympäri mediaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle