Mielipide

Kukaan ei enää muista Ilveksen valmentajavaihdoksen tylyjä käänteitä

LIIGA / Kolumni
Ilveksen myrsky on vaihtunut myötätuuleksi, vaikka vielä hetki sitten seuran ympärillä kuohui ja äänenpainot nousivat, kun tamperelaiset halusivat oikeutta potkitulle Jouko Myrrälle.

Ilves vaihtoi päävalmentajaa sarjan kärkipaikalla keikkuessaan 5. lokakuuta eli vajaat kaksi kuukautta sitten. Kriittisimmät Ilves-kannattajat olivat ehtineet äänekkäästi vaatia Jouko Myrrän potkuja jo alkukauden heikoista CHL-peliotteista lähtien.

Pitkään seurassa vaikuttanut ja monen pelaajan kehitykseen myötävaikuttanut Myrrä sai tylysti lähteä meritoituneen huippunimen Antti Pennasen tieltä.

Pennasen pestin alkuun Ilveksellä oli pelillisiä haasteita ja ilme kaukalossa herätti kysymyksiä. Pelaajat vaikuttivat haastatteluissa olevan pöllämystyneitä. Tuore luotsi Pennanenkin tuntui olevan tilanteesta hämillään, vaikka varmasti oli tyytyväinen uudesta pestistään ja tiesi, mitä oli työpaikallaan tekemässä.

Ensimetreillä tupsukorvien tupaan kaukalossa tuli lunta tupaan, ja rakastetun seuran miehen ja pidetyn valmentajan Myrrän perään huudeltiin jo muutaman tappion jälkeen. Soraäänet ovat sittemmin hiljentyneet täysin ja kannattajien ilo on täyttänyt Nokia-areenan, sosiaalisen median ja Tampereen kadut.

Rakastetun seuran miehen ja pidetyn valmentajan Myrrän perään huudeltiin jo muutaman tappion jälkeen.

Kun tarkastellaan Liigan kuntopuntaria edellisten kymmenen ottelun osalta, on Ilves tilastossa toisena Tapparan vanavedessä. Pisteissä mitattuna Ilves on sarjataulukon kolmantena, mutta pistekeskiarvolla tamperelaisryhmä on sarjakärjessä. Myrrän ja Pennasen aikojen suorittaminen on pistetahdin valossa jo yhtäläistä.

Myötäliito on tosiasia. Joukkueella on allaan häkellyttävän ylivoimainen esitys sunnuntaivieras SaiPan kustannuksella. Tupsukorvien ilme on vapautunut ja esiin on noussut jopa elämänsä vireen löytäneitä yksilöitä Joona Ikosen johdolla.

Puoli kaupunkia vaati toimitusjohtaja Risto Jalon ja etenkin urheilujohtaja Timo Koskelan päitä vadille Myrrän epäinhimillisestä kohtelusta. Monivuotisen luottoluotsin ei annettu tavata edes joukkuetta potkujen jälkeen.

Myrrä ei nähnyt joulua Ilveksessä, mutta se ei tunnu enää ketään haittaavan. Jääkiekkoväen muisti on lyhyt ja se seuraa menestyksen tuoksua. Myrrän saamat lähtöpassit olivat monella tapaa dramaattiset ja huonosti hoidetut, mutta jälkiviisaana voitaneen todeta tupsukorvien saaneen liikkeestään voittoarvan.

Kun urheilullisesti pyyhkii hyvin ja kiekko menee pussiin, ei ole syytä kaivella kaappien perukoita luurankojen varalta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös