Mielipide

Kuka voittaa Mestiksen (ja miksi juuri Kiekko-Espoo)?

MESTIS / Kolumni

1. Materiaali

Kiekko-Espoon joukkue ei ole mitenkään ylivoimaisen hyvä, mutta kuitenkin parempi kuin kellään muulla. Joukkueessa on kärkiosaamista ja leveyttä, eikä yhdestäkään osa-alueesta löydy selkeitä heikkouksia. Kumpikin maalivahdeista voi olla sarjan parhaimmistoa, puolustuksessa on Liiga-tason pelaajia ja kolmoskentän keskushyökkääjä olisi monessa muussa joukkueessa tähtipelaaja.

2. Jatkuvuus

Valmentaja Tomas Westerlund ja iso osa runkopelaajista jatkaa joukkueessa, joka takoi viime kauden runkosarjassa ennätykset uusiksi ja juhli keväällä mestaruutta. Rajusti uusiutuneetkin joukkueet voivat hitsautua yhtenäisiksi kauden aikana. Ennallaan pysyneissä joukkueissa pelaajien ominaisuudet ovat kuitenkin jo ennestään tiedossa ja tutkaparit toisilleen tuttuja. Tämä on iso etu etenkin kauden aloitukseen.

3. Joukkueen rakenne

Joukkueessa pitää olla erilaisia pelaajatyyppejä, taitoniekkoja ja duunareita, jotka tukevat toisiaan. Kiekko-Espoon joukkue näyttää siltä, miltä menestyvän joukkueen kuuluukin näyttää. Joukkueessa on kokeneita pelaajia, kuten Miro Keskitalo ja Joni Piipponen, sekä näytönhaluisia nuoria. Osa nuorista pelaa urastaan: esimerkiksi Vili Laitinen, Juuso Jämsen ja Oskari Parviainen tavoittelevat nappikautta, joka nostaisi heidät takaisin Liigaan.

4. Kilpakumppanit heikentyneet

Viime kauden muista välieräjoukkueista sekä Ketterä että RoKi suuntaavat kauteen uusien valmentajien komennossa ja aiempaa nuoremmilla joukkueilla. Ne ovat edelleenkin potentiaalisia haastajia, mutta eivät mestarisuosikkeja. Vielä vähemmän mestarisuosikki on Kiekko-Pojat, joka joutuu pelaamaan kauden evakossa ja säästöliekillä. Toisaalta: sekä Jokereiden uusi tuleminen että vahvistunut TUTO tuovat oman panoksensa sarjan kärkipään taistoon, eli ilmaiseksi menestystä ei ole espoolaisille luvassa tälläkään kaudella.

5. Tahto

Kaikki seurat ja urheilijat haluavat voittaa ja menestyä – mutta espoolaiset ehkä vielä muitakin enemmän. Suurin motiivi on näytönhalu. Espoossa koetaan, että Liiga on kohdellut heitä kaltoin. Mikä olisikaan parempi tapa näpäyttää kiekkopäättäjiä kuin voittaa mestaruus ja jättää Jokerit nuolemaan näppejään?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös