Mielipide

Kuinka kauan Liiga jaksaa roikottaa sarjan arvoa halveeraavaa Jukureita mukanaan?

LIIGA / Kolumni
Jukurien liigataipaleen lopun pitäisi olla jo näköpiirissä.

Jotkut asiat eivät syksyisin muutu, kuten ilmojen viileneminen ja Jukurien pudotuspelipaikan karkaaminen heti ensimmäisten kierrosten jälkeen.

Kahden viikon jälkeen mikkeliläisten saldona on neljä suoraa tappiota kokonaismaalierolla 6–15. On sanomattakin selvää, että Jukurit ei ole tälläkään kaudella matkalla yhtään minnekään.

Tätä samaa laulua on seurattu jo yli kolmen vuoden ajan. Jukurien avauskausi 2016–17 Liigassa oli toki hieno ja herätti toiveita pääsarjakiekon vakiinnuttamisesta Etelä-Savoon. Sen jälkeen edes pudotuspeleihin pääsystä ei ole ollut juurikaan toiveita, kun pistemäärät ovat jäänet kausi toisensa perään alle 70:n.

Jukurit ei kiinnosta ihmisiä omalla alueellaan ja vielä paljon vähemmän muualla Suomessa. Yleisörajoituksista huolimatta Jukurien alkukauden kahden kotiottelun ilmoitetut yleisömäärät ovat olleet vain niukasti yli tuhannen katsojan. Jo ennen koronaa seuran yleisökeskiarvot olivat laskeneet kausi toisensa perään.

Jukurit suorastaan halveeraa Liigan arvoa, sillä sen mahdollisuudet nousta pahnan pohjilta ylöspäin ovat hyvin rajalliset.

Ei ole siis mitään syytä olettaa, että Jukurien toiminnassa tapahtuisi selvää muutosta parempaan. Päällimmäisiä syitä tähän ovat liigatasolle hyvin heikko talousalue ja rajallinen juniorituotanto.

"Jukureille naureskellaan ja sitä pidetään vitsinä"

Jukurien asema on jo aiemmin herättänyt närää muiden seurojen keskuudessa.

– Jukurit on väärässä sarjassa. Jos tutkitaan toiminnan tasoa, kehittymistä ja kaikkea muuta neljän viiden viime vuoden aikana, niin mielestäni Jukurit on selkeästi väärässä paikassa, nimettömänä pysynyt liigaseuran toimitusjohtaja kommentoi Ilta-Sanomissa viime maaliskuussa.

Asenneilmapiiri Jukureita kohtaan on hyvin suomalaisen kiekkoyhteisön tiedossa. Jukureille naureskellaan ja sitä pidetään vitsinä. Kuluvan kauden alla tapahtunut koronakaranteeni ei varsinaisesti vahvistanut seuran imagoa kansan keskuudessa.

2010-luvulla Liigaan nostettujen Mestis-seurojen vertailussa Jukurit alkaa jäädä Sportin ja KooKoon jalkoihin. KooKoo on noussut viime vuosien aikana selvästi uudelle tasolle ja Sportin erottaa Jukureista Vaasan seudun varallisuus.

Näyttöä alkaa olla useamman kauden osalta jo tarpeeksi. Jukurit on niin taloudellisesti, urheilullisesti kuin seurajohdollisesti Liigan alinta häntäpäätä, eikä ole sieltä ponnistamassa pois.

Eiköhän olisi jo aika todeta, että Jukurien oikea paikka löytyy jatkossa jostain muualta kuin Liigasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös