Mielipide

Kotkat liitävät jälleen pudotuspeleihin − Viisikkopeliin nojaava Sport on hankkinut hyökkäykseen tulivoimaa

LIIGA / Kolumni
Täsmähankintoja puolustus- ja hyökkäyskalustoon tehnyt Sport taistelee jälleen pääsystä pudotuspeleihin päävalmentaja Risto Dufvan johdolla.

Viime kaudella pudotuspeleihin päässeen Sportin kaudessa oli ylä- ja alamäkiä. Kokenut joukkue sai kuitenkin kairattua tiensä Risto Dufvan kanssa kymmenen parhaan joukkoon. Usko tämän toteutumiseen tulevallakin kaudella on Vaasassa suuri.

Tämän kauden Sport on rungoltaan melko samanlainen kuin viime kaudella, muutamaa isompaa hankintaa lukuun ottamatta. Joukkue ei myöskään menettänyt nimekkäitä pelaajiaan, sillä joukkueessa jatkavat viime kaudella tehoilleet hyökkääjät Michael Keränen ja Sebastian Stålberg. Uusina hyökkäyshankintoina Vaasaan saapuvat ruotsalaiset Axel Holmström ja Henrik Eriksson.

Ruotsalainen keskushyökkääjä Holmström tulee saamaan paljon vastuuta ja häneltä myös odotetaan paljon. Harjoitusottelut ovat kuitenkin näyttäneet hyökkääjän ailahtelevuuden. Mikäli Sport mielii pudotuspeleihin, on Holmströmin onnistuttava muiden huippuhyökkääjien ohella.

Kotkapaitojen puolustus on myös saanut tarvittavaa kiekollista varmuutta varsinkin, kun joukkue sai hankittua itselleen kanadalaisen Liiga-konkari Shaun Heshkan. Lisäksi Sport hankki viime keväänä potentiaalia omaavan nopean kiekollisen puolustajan Nicholas Canaden. Sportissa jo pidempään kiekkoillut Victor Westermarck on näyttänyt Harjoituskaudella vahvoja otteita ja on näyttänyt kehittymisen merkkejä.

Monien ennakkokirjoituksien mukaan Sportin sijoittuminen runkosarjassa on laitettu sijoille 11-15. Puhutaan joukkueen kapeasta rosterista ja siitä, onko Sportissa tarpeeksi voittamisen kulttuuria. Sportilta löytyy kuitenkin vahvan maalivahtipelin lisäksi Dufvan pelityyli, jolla pisteitä kairataan harmaina tiistai-iltoina. Lisäksi Sportin hyökkäysosaamisen kärki pystyy tekemään tehoja, etenkin ylivoimalla. Sportilla on siis palasten loksahtellessa kohdalleen edellytykset kymmenen parhaan joukkoon.

Sportin otteet harjoitusotteluissa ovat olleet nousujohteisia. Joukkue on pikkuhiljaa löytämässä sen tärkeän yhteisen sävelen. Muutama tärkeä pelaaja tehojen puolesta on ollut vielä harjoitusotteluissa hieman pimennossa, kuten Olavi Vauhkonen ja Michael Keränen. Iloisena yllätyksenä on tullut Teemu Väyrysen pirteys ja tehokkuus, mitä häneltä myös tarvitaan, mikäli joukkueen tehopelaajien ruuti on märkää.

Niko Hovinen oli erittäin hyvässä vireessä viime kaudella, ja loppukaudesta hän otti selvän ykkösmaalivahdin roolin. Hovisesta odotetaan tällekin kaudelle ykkösmaalivahtia, enkä näe mitään estettä sille ettei hän pystyisi torjumaan kiekkoja samaan malliin kuin edellisellä kaudella. Rasmus Reijola antaa varmasti hyvän kilpailun molemmille maalivahdeille, mutta Reijolalla on omat haasteensa kevään leikkausoperaation jälkeen.

Risto Dufva sai jo viime kaudella hankittua joukkueeseen juuri hänen sapluunaan sopivia pelaajia. Tällekin kaudelle hankitut pelaajat ovat kuin valetut Dufvan pelityyliin. Päävalmentaja Dufva on saanut paljon hyviä asioita aikaan tultuaan Sportin peräsimeen. Sportin pelilliset asiat ovat saaneet paljon paremman suunnan aiempaan verrattuna. Myös itse organisaation toiminta on vaikuttanut paljon ammattimaisemmalta ja järkevämmältä Dufvan saavuttua joukkueeseen.

Pitkään Sportin junioreissa pelanneilta Lari Heikkiseltä ja Santeri Haaralalta odotetaan vielä todellista läpimurtoa Liiga-kaukaloon. Molemmat pelaajat ovat käyneet hakemassa vauhtia Mestiksestä, mutta Liigaan murtautuminen on koitunut vielä haasteeksi. Molemmilla hyökkääjillä potentiaalia kyllä löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös